05/04/2019 05/04/2019 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα τα βιωματικά σεμινάρια που διοργάνωσε για την περίοδο 2018 -2019 το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης στο πλαίσιο των «Διαλόγων Γονέων» σε συνεργασία με την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» κ. Βασιλική Κατωπόδη. Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν στην πόλη της Λευκάδας και στο Νυδρί. Διεξήχθησαν συνολικά δέκα δίωρες...
05 Απριλίου, 2019 - 19:50

Ολοκληρώθηκαν τα φετινά σεμινάρια των «Διαλόγων Γονέων» στη Λευκάδα

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν τα φετινά σεμινάρια των «Διαλόγων Γονέων» στη Λευκάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα τα βιωματικά σεμινάρια που διοργάνωσε για την περίοδο 2018 -2019 το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης στο πλαίσιο των «Διαλόγων Γονέων» σε συνεργασία με την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» κ. Βασιλική Κατωπόδη.
Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν στην πόλη της Λευκάδας και στο Νυδρί. Διεξήχθησαν συνολικά δέκα δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Στην Λευκάδα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το παραμύθι της ψυχολόγου κ. Μαρίας Πατσιλίβα, με τίτλο «Το δάσος της αλήθειας». Σε αυτό οι συμμετέχοντες επεξεργάστηκαν το θέμα του «εσωτερικού μας παιδιού» και το πώς εξισορροπείται με τον ενήλικο εαυτό μας, αλλά και με την επαφή μας με τα παιδιά -τα φυσικά ή εκείνα που συναναστρεφόμαστε μέσω της δουλειάς μας.
Η ομάδα, με βασικό πυρήνα ανθρώπους που δούλεψαν μαζί τα προηγούμενα χρόνια, διέθεσε με θέρμη τον εαυτό της σε εσωτερικές αναζητήσεις που φέρνει η προσωπική εξέλιξη του καθενός από εμάς με την πρόοδο που παρουσιάζουν οι ομάδες. Προβληματίστηκαν γύρω από το πού συναντιέται ο ενήλικος εαυτός μας με το παιδί μέσα μας. Αναζήτησαν το σημείο επαφής ανάμεσα στη φαντασία και την λογική και διερεύνησαν το πώς αυτές μπορούν να συνυπάρξουν, εξισορροπώντας τα «μεγαλώματα» μικρών και μεγάλων.
Στο Νυδρί, με έναν πυρήνα ανθρώπων που επίσης έχουν συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια, διείσδυσαν βαθύτερα στην ανάλυση των συναισθημάτων μας και του πώς αυτά επηρεάζουν τη συναισθηματική ωρίμανση και εξέλιξη γονέων και παιδιών.
Μέσα από βιωματικές τεχνικές, ιστορίες και ίχνη προσωπικών εμπειριών, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με κομμάτια του εαυτού τους, συναισθηματικά βαθύτερα. Αποσαφηνίστηκαν εμπλοκές και εστίασαν μέσα από μια διαφορετική ματιά στα ζητήματα του εαυτού και του συναισθηματικού μας κόσμου.
Το σεμινάριο συντόνισε και εμψύχωσε με υποδειγματική συνέπεια και δεκτικότητα η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» κ. Βασιλική Κατωπόδη, στην οποία οφείλονται ολόθερμες ευχαριστίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων