31/08/2019 31/08/2019 Παρουσία εκατοντάδων πιστών από όλη την Ελλάδα τελέσθηκε το απόγευμα ο μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός στον προαύλιο χώρο της ιστορικής Ιεράς Μονής του οσίου Μελετίου στον Κιθαιρώνα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.   Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, βουλευτές, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων εκατοντάδες κληρικοί και προσκυνητές που ήρθαν να...
31 Αυγούστου, 2019 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2019 - 23:03

Ο Μητρ.Μεγάρων στην Ιερά Μονή του οσίου Μελετίου στον Κιθαιρώνα

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Μεγάρων στην Ιερά Μονή του οσίου Μελετίου στον Κιθαιρώνα

Παρουσία εκατοντάδων πιστών από όλη την Ελλάδα τελέσθηκε το απόγευμα ο μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός στον προαύλιο χώρο της ιστορικής Ιεράς Μονής του οσίου Μελετίου στον Κιθαιρώνα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

 

Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, βουλευτές, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων εκατοντάδες κληρικοί και προσκυνητές που ήρθαν να εναποθέσουν στον άγιο την αγωνία και τις ανησυχίες τους.

Η ιστορική Μονή του οσίου Μελετίου βρίσκεται στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, κοντά στην Οινόη, στα όρια των νομών Αττικής και Βοιωτίας, σε μια όμορφη τοποθεσία γεμάτη πεύκα και πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του ασκητικού βίου κατά τη βυζαντινή εποχή. Η ιστορία της μονής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δράση του Οσίου Μελετίου του Νέου, που ήταν ο μεταρρυθμιστής της ασκητικής ζωής στην Ελλάδα και του οποίου η μνήμη τιμάται αύριο από την εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων