06/08/2019 06/08/2019 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού το ιστορικό Ανδρομονάστηρο πλησίον της καστροπολιτείας της Ανδρούσης και το Παρεκκλήσιον της Μεταμορφώσεως στη συνοικία Φραγκοπήγαδο της πόλεως της Καλαμάτας.       Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Την παραμονή της εορτής στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ανδρομονάστηρο ...
06 Αυγούστου, 2019 - 21:15

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού το ιστορικό Ανδρομονάστηρο πλησίον της καστροπολιτείας της Ανδρούσης και το Παρεκκλήσιον της Μεταμορφώσεως στη συνοικία Φραγκοπήγαδο της πόλεως της Καλαμάτας.

 

 

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Την παραμονή της εορτής στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ανδρομονάστηρο  χοροστάτησε ο παρεπιδημών στη Μεσσηνία και καταγόμενος από αυτήν, Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και τους πατέρες της Μονής Βουλκάνου. Στο Παρεκκλήσιο του Φραγκοπήγαδου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη και πολλούς ιερείς της πόλεως της Καλαμάτας. Την κυριώνυμο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ανδρομονάστηρο και ο Σεβ. Καρθαγένης στο Παρεκκλήσιο του Φραγκοπήγαδου, ο δε Πρωτοσύγκελλος τςη Μητροπόλεως π. Φίλιππος μετέβη και ιερούργησε στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως των Κατασκηνώσεων της ΓΕΧΑ Καλαμάτας.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων