04/12/2019 04/12/2019 Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ρουμανία συναντήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος Γ’ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος μαζί με άλλους αξιωματούχους από την Λέσβο επισκέφτηκε τους Έλληνες του Ιζβοάρελε, ένα χωριό τριακόσια χιλιόμετρα περίπου βορειοανατολικά του Βουκουρεστίου και ιερούργησε στον Ιερό Ναό...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 18:08

“Ελληνικό χωριό” στη Ρουμανία επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος

Διαδώστε:
“Ελληνικό χωριό” στη Ρουμανία επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ρουμανία συναντήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος Γ’ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος μαζί με άλλους αξιωματούχους από την Λέσβο επισκέφτηκε τους Έλληνες του Ιζβοάρελε, ένα χωριό τριακόσια χιλιόμετρα περίπου βορειοανατολικά του Βουκουρεστίου και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Δείτε στιγμιότυπα από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εν λόγω Ελληνικό χωριό της Ρουμανίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιάκωβου.

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τους χώρους της Επισκοπής Τουλσέας όπου και συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τουλσέας κ. Βησσαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εξελιχθεί σε ετήσια παράδοση να πραγματοποιείται η συγκεκριμένη επίσκεψη.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι απόγονοι Ελλήνων της ανατολικής Θράκης που ξεριζώθηκαν το 1825, όταν η ελληνική επανάσταση βρισκόταν σε εξέλιξη, και στη διαδρομή προς τη Μολδαβία, «ξέμειναν» στη Ρουμανία, όπου κράτησαν επί ενάμιση και πλέον αιώνα άσβηστο το καντήλι του ελληνισμού. Το ελληνικό άρωμα στο Ιζβοάρελε παρέμεινε στο πέρασμα του χρόνου αναλλοίωτο και δυνατό. Οι κάτοικοί του, γεωργοί και κτηνοτρόφοι στη συντριπτική τους πλειονότητα, μιλούν ελληνικά, διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα της πατρογονικής γης και επιδιώκουν περισσότερους δεσμούς με την Ελλάδα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων