21/06/2019 21/06/2019 Tη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος»βρέθηκε στη Σερβία στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νις. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η Γυναικεία Χορωδία προσκλήθηκε να λάβει μέρος στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο διοργανώνει η Ιερά...
21 Ιουνίου, 2019 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2019 - 9:52

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητρ.Νεαπόλεως στη Σερβία

Διαδώστε:
Η Γυναικεία Χορωδία της Μητρ.Νεαπόλεως στη Σερβία

Tη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος»βρέθηκε στη Σερβία στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η Γυναικεία Χορωδία προσκλήθηκε να λάβει μέρος στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νις με βασική συντονίστρια την κ. Σάρα Τσαντσάρεβιτς, Διευθύντρια της Διεθνούς φήμης Σερβικής Χορωδίας «Branko». Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 19 χορωδίες από 11 χώρες: Σερβία, Πολωνία, Βουλγαρία, Μεξικό, Καλιφόρνια (ΗΠΑ), Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι οι συμμετέχουσες χορωδίες κλήθηκαν να παρουσιάσουν το ρεπερτόριό τους a capella, δηλαδή χωρίς την υποστήριξη μουσικών οργάνων. Αυτό το κριτήριο κατέστησε το όλο εγχείρημα δύσκολο, καθώς προϋπέθετε υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας.

Ανάμεσα στα υψηλού επιπέδου, κατά γενική ομολογία, χορωδιακά σύνολα η «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» ξεχώρισε για την αριστοτεχνική της απόδοση και το ρεπερτόριό της. Απέσπασε το ενθουσιώδες παρατεταμένο ρυθμικό χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού και τις επευφημίες της οργανωτικής επιτροπής.

Παρόντες στο Διεθνές Φεστιβάλ ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νις κ.Αρσένιος, Αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας, ο Δήμαρχος της πόλης και πάνω από 600 άτομα θεατές.

Το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019 η Γυναικεία Χορωδία ξεναγήθηκε στον Πύργο των Κρανίων και στο Φρούριο της πόλης Νις.

Το καλλιτεχνικό τριήμερο έκλεισε με το όμορφο προσκύνημα στην πόλη Βράνια, τόπο καταγωγής του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Εκεί, τα μέλη της χορωδίας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν απότμημα λειψάνου του νέου Οσίου και μεγάλου δογματικού της Εκκλησίας Ιουστίνου, αφού προηγουμένως επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρανίων κ. Παχωμίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Παχώμιος με ιδιαίτερη προσήνεια και θερμή διάθεση φιλοξενίας υποδέχτηκε τις κυρίες της χορωδίας.

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως επέστρεψε το βράδυ, της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019, πιο πλούσια σε εμπειρίες και με βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης προς το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα, του οποίου οι ευχές τη συνόδευσαν πατρικά, και προς την κ.Σάρα Τσαντσάρεβιτς για την αβραμιαία φιλοξενία και την περιποιητικότητα της.

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως επέστρεψε αφήνοντας πίσω στη Σερβία αδελφούς της καρδιάς της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων