17/04/2019 17/04/2019 Στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης με ομιλητή τον αγιορείτη Ιερομόναχο Γέροντα Νίκωνα, από τη Ξενοφωντινή Σκήτη του Αγίου Όρους με θέμα: “Η πίστη στην πράξη” Ο γέροντας στην ομιλία του...
17 Απριλίου, 2019 - 20:18

Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Νικοπόλεως

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Νικοπόλεως

Στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης με ομιλητή τον αγιορείτη Ιερομόναχο Γέροντα Νίκωνα, από τη Ξενοφωντινή Σκήτη του Αγίου Όρους με θέμα: “Η πίστη στην πράξη”

Ο γέροντας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία της θυσίας τονίζοντας ότι : ‘’Θυσιαζόμενοι για τους ανθρώπους θυσιαζόμαστε για τον ίδιο τον Χριστό. Ο ίδιος ο Χριστός έζησε μια ζωή προσφοράς χωρίς να προσμένει τίποτα. Ο δρόμος για τον Χριστό είναι ένας δρόμος με πολλές δυσκολίες’’.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας ανέφερε: ‘’Δεν αρκούν τα καθαρά χέρια αλλά τα χέρια γεμάτα από αγάπη Χριστού, αγάπη για τον άνθρωπο στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε το πρόσωπο του Χριστού. Δυστυχώς σήμερα η ζωή μας είναι μια διαρκής επανάληψη χωρίς χαρά Θεού, ζούμε σαν να μην υπάρχουν οι άλλοι για εμάς. Εάν είναι ωφέλιμοι τους επιζητούμε όταν όμως δεν τους χρειαζόμαστε δεν τους ψάχνουμε. Θα δείξουμε όμως έμπρακτα την πίστη μας ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό. Θα γίνουμε εμείς η Αγία Γραφή που θα διαβάζουν οι άλλοι’’.

Και κατέληξε: ‘’Είμαστε επιεικείς με τον εαυτό μας. Δικαιολογούμε τα πάθη μας όμως δεν κάνουμε το ίδιο με τους άλλους. Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον. Οφείλουμε να σκύψουμε το κεφάλι. Να πούμε μια συγγνώμη. Να παραμερίσουμε πάθη και εγωισμούς. Εάν χάσεις τον αδερφό σου έχασες τον Χριστό, αν κερδίσεις τον αδερφό σου κέρδισες τον Χριστό’’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων