05/12/2018 05/12/2018 Συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στον διαδικτυακό ιστότοπο  Thraki.com.gr και αναφέρθηκε στην σημασία της Τράπεζας Αγάπης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου  που λειτουργούν 20 στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης. Ακολουθεί η συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος. «ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ: 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ 150 ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ» «Το Τραπέζι της Αγάπης...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2018 - 15:46

Ι.Μ. Ξάνθης: “20 χρόνια Τραπέζι Αγάπης”

Διαδώστε:
Ι.Μ. Ξάνθης: “20 χρόνια Τραπέζι Αγάπης”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στον διαδικτυακό ιστότοπο  Thraki.com.gr και αναφέρθηκε στην σημασία της Τράπεζας Αγάπης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου  που λειτουργούν 20 στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

«ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ: 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ 150 ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ»

«Το Τραπέζι της Αγάπης λειτουργεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και το στηρίζει ο ξανθιώτικος λαός και με τις εισφορές οι οποίες βέβαια τώρα μειώνονται και για άλλη μια φορά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Υπάρχουν όμως προσφορές σε είδη και από τους πολίτες της Ξάνθης αλλά τα καλοκαίρια έχουμε και άλλες προσφορές από την επαρχία όπου οι άνθρωποι μας στέλνουν ο,τι παράγουν. Το Τραπέζι της Αγάπης βγάζει καθημερινά 150 μερίδες από τις οποίες οι περισσότερες φεύγουν έξω από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που πηγαίνουν στους μοναχικούς ανθρώπους, από κάποιους εθελοντές – συνεργάτες της Μητρόπολης. Εκείνοι οι οποίοι μπορούν να κυκλοφορήσουν και έχουν την ευκαιρία να βγουν και από το σπίτι τους, τρώνε στο μεσημέρι στο τραπέζι, όπως και εγώ την πρώτη ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά τρώω μαζί τους. Μείναμε βέβαια στις 150 μερίδες γιατί αυτή είναι και η δυνατότητά μας από πλευράς οικοσκευών και των ανθρώπων που μαγειρεύουν. Εδώ και 20 χρόνια αυτό το τραπέζι το λειτουργούν αφιλοκερδώς κυρίες της Ξάνθης».

«ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ»

«Είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι θα ανοίξεις σε κάποιον την πόρτα και θα σε ρωτήσει αν έχεις ανάγκη από κάτι, αν έχουν τελειώσει τα φάρμακά σου και αν θέλεις να σου τα φέρει την επομένη» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «για εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν έχουμε το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο. Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει πάρα πολλά φάρμακα και αυτά είναι προσφορά του ξανθιώτικου λαού».

«400 ΔΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

Αναφορικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου σημειώνει ότι «αυτό λειτουργεί στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, αυτό έχει την δυνατότητα να δώσει τρόφιμα σε δέματα καθόλη την διάρκεια του έτους. Τώρα βέβαια, ενόψει των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολη θα μοιράσει γύρω στα 400 δέματα αλλά και κάθε ενορία (οι μεγαλύτερες από 150 και πάνω και οι μικρότερες περί τα 80) υπάρχει όμως και για τους τρίτεκνους ένα πρόγραμμα που ισχύει εδώ και δύο χρόνια, από την Ένωση Εφοπλιστών, η οποία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη κάθε μήνα στέλνει σε τρίτεκνες οικογένειες που υποδεικνύει η Μητρόπολη, τα δέματα αυτά συσκευασμένα σε μια αποθήκη της Μητρόπολης και μοιράζονται από εμάς. Αυτές τις ημέρες δίδεται και το επίδομα στους τριτέκνους για το τρίτο παιδί. Ένα πρόγραμμα που έχει αρχίσει από το 1999 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, για τις τέσσερις μητροπόλεις της Θράκης. Τα 400 δέματα δίνονται μόνον από την Μητρόπολη. Ένας αριθμός από αυτά πηγαίνει στον Σύλλογο Τυφλών, ένας άλλος αριθμός στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και οι ίδιοι γνωρίζουν πως θα τα διανέμουν. Τα άλλα δίδονται περισσότερο σε οικογένειες, εφόσον τους μοναχικούς ανθρώπους τους γνωρίζουμε και τους στέλνουμε καθημερινά φαγητό. Ο μοναχικός άνθρωπος είναι δύσκολο να μαγειρέψει οπότε του δίνουμε έτοιμο το φαγητό».

Πηγή: www.thraki.com.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων