15/01/2019 15/01/2019 Πλήθος πιστών υποδέχθηκε  νωρίς το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Σιάτιστας , το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, κυρού Παύλου, ο οποίος εκοιμήθη αργά το βράδυ της Κυριακής. Με δάκρυα στα μάτια   πιστοί από πολλές πόλεις της Ελλάδος, ανέμεναν καρτερικά προκειμένου προσκυνήσουν το σκήνωμα του αγαπημένου Ποιμενάρχη.  Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα κι...
15 Ιανουαρίου, 2019 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2019 - 19:45

Πλήθος κόσμου για τον Μακαριστό Ποιμενάρχη στη Σιάτιστα- Συγκινητικές στιγμές. Τι είπαν στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ιεράρχες ( φωτογραφίες και βίντεο )

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου για τον Μακαριστό Ποιμενάρχη στη Σιάτιστα- Συγκινητικές στιγμές. Τι είπαν στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ιεράρχες ( φωτογραφίες και βίντεο )

Πλήθος πιστών υποδέχθηκε  νωρίς το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Σιάτιστας , το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, κυρού Παύλου, ο οποίος εκοιμήθη αργά το βράδυ της Κυριακής. Με δάκρυα στα μάτια   πιστοί από πολλές πόλεις της Ελλάδος, ανέμεναν καρτερικά προκειμένου προσκυνήσουν το σκήνωμα του αγαπημένου Ποιμενάρχη.  Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα κι όλοι αναφωνούν: “Ενας ήταν ο Παύλος!”

Μέχρι αυτή την ώρα προσέρχονται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιεράρχες, Κλήρος και απλός κόσμος, παραμένοξντας για αρκετές ώρες δίπλα στο σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ λύγισε όταν ασπάστηκε το σκήνωμα του μακαριστού κυρού Παύλου.

Το σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχη συνόδευσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Κορίνθου κ. Διονύσιος. Στον Μητροπολιτικό Ναό της Σιάτιστας το σεπτό σκήνωμα υποδέχτηκαν ο τοποτηρητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ καθώς και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και Γρεβενών κ. Δαυίδ.

Στην συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου.

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος, Κορίνθου και Καστορίας μίλησαν στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για τον μακαριστό κυρό Παύλο.

Μητρ. Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος: “Διακρινόταν για την φιλοπατρία, την αγάπη και το εκκλησιαστικό του ήθος”.

Μητρ. Κορίνθου κ. Διονύσιος: “ο μακαριστός είχε αγαπώσα καρδία”.

Μητρ. Καστορίας κ. Σεραφείμ: “με τον μακαριστό είχαμε κοινά πνευματικά βιώματα και  υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ των ακριτικών μητροπόλεων μας”.

Το απόγευμα θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία εις μοναχούς και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία. Αύριο θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η Εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Η ταφή θα γίνει στο χώρο του Επισκοπείου, δίπλα από τον τάφο του Μακαριστού Αντωνίου

Αποστολή στη Σιάτιστα: Βασίλης Χάδος- Αλέξης Κωνστάντης

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων