16/01/2019 16/01/2019 Αποστολή στη Σιάτιστα: Βασίλης Χάδος- Αλέξης Κωνστάντης Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Πλήθος κόσμου σήμερα στη Σιάτιστα προκειμένου να πει το ύστατο χαίρε στον Μακαριστό Ποιμενάρχη κυρό Παύλο. Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα έχουν ναυλώσει λεωφορεία προκειμένου να διευκολύνουν τους πιστούς που θέλουν να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία που σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στις 12...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 8:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 12:15

Πλήθος κόσμου και Ιεραρχών στη Σιάτιστα παρά την παγωνιά για να αποχαιρετίσει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη (συνεχής ενημέρωση)

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου και Ιεραρχών στη Σιάτιστα παρά την παγωνιά για να αποχαιρετίσει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη (συνεχής ενημέρωση)

Αποστολή στη Σιάτιστα: Βασίλης Χάδος- Αλέξης Κωνστάντης

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πλήθος κόσμου σήμερα στη Σιάτιστα προκειμένου να πει το ύστατο χαίρε στον Μακαριστό Ποιμενάρχη κυρό Παύλο. Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα έχουν ναυλώσει λεωφορεία προκειμένου να διευκολύνουν τους πιστούς που θέλουν να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία που σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Νωρίτερα έχει προγραμματιστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού έχει τεθεί από χθες σε λαϊκό προσκήνυμα, όπου εκατοντάδες κόσμου (Κληρικοί και λαϊκοί) τον προσκυνούν με δάκρυα στα μάτια. Αψηφώντας την παγωνιά σπεύδουν να πουν το στερνό αντίο σε έναν Μητροπολίτη που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για το έργο του.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ετελέσθη Τρισάγιο από Αρχιερείς, που κατέφθασαν για την εξόδιο ακολουθία προκειμένου να καταθέσουν τον αδελφικό σεβασμό τους, στο πρόσωπο του Μακαριστού Ιεράρχου κυρού Παύλου.

Στον Μητροπολιτιό Ναό του Αγίου Δημητρίου έφθασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος θα προεξάρχει της εξοδίου ακολουθίας.

Ήδη έχουν φτάσει στον Ιερό Ναό οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Αυλώνος κ. Χριστόδουλος. Από την Εκκλησία της Αλβανίας ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης. Επίσης, οι  Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Ταμασού κ. Ησαΐας από την Εκκλησιά  της Κύπρου , Πατρών κ. Χρυσόστομος, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Αμορίου κ. Νικηφόρος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Θερμών Δημήτριος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Αιτωλίας κ. Κοσμάς. Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστούν επίσης οι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Λαγκάδα κ. Ιωάννης, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Σταγών κ. Θεόκλητος, Ξάνθης  κ. Παντελεήμων, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο Αμαθούντος Νικόλαος από την Εκκλησία της Κύπρου,  και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Γιάγκου, ο Θεσπιών Συμεών.

 

Ομιλητές στην εξόδιο ακολουθία θα είναι:

Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ο Σεβ. Μητροπολίτης  Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος,
ο Αρχιγραμματέας της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλ. Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης,
ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης Σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ,
ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης αρχιμ Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος,
Η καθηγούμενη της Ι.Μ. Παναγίας Μικροκάστρου Γερόντισσα Θεολογία,
ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης,
ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος,
ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου,
Εκ μέρους των Μακεδονικών Σωματείων ο O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, κ.Γεώργιος Τάσιος
Εκ μέρους των Νέων της Σιάτιστας η κ. Δήμητρα Καραμπατζιά

Προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος να παραστεί στη εξόδιο ακολουθία έχουν αποφασιστεί τα εξής:

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οδικού οχήματος από την πλατεία Τουρούντζια έως το ύψος της Εθνικής Τράπεζας (επί της οδού Μητρ. Ιακώβου).
β. Διάρκεια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, από 11:00 έως 15:00 ώρα της 16-01-2019.
γ. Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα διακόπτεται αλλά θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων δημοτικών οδών.
δ. Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός τύπου οχημάτων α) πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, β) έξωθεν Επισκοπείου (επί της οδού Μητρ. Ιακώβου έως το ύψος της Εθνικής Τράπεζας ), γ) έξωθεν ξενοδοχείου » Αρχοντικό » και δ) στο χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ) έναντι του ξενοδοχείου » Αρχοντικό ».
ε. Διάρκεια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, από 08:00 έως 16:00 ώρα της 16-01-2019.

Χθες τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία εις μοναχόν στον κυρό Παύλο κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ. Στην ακολουθία παρέστησαν πλήθος μοναχών και μοναζουσών, κλήρος και λαός για να αναπέμψουν δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου.

Αποστολή στη Σιάτιστα: Βασίλης Χάδος- Αλέξης Κωνστάντης

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων