14/09/2019 14/09/2019 Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας η καθιερωμένη κάθε χρόνο αυτή την εποχή, προσκυνηματική εκδρομή. Από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους εξήλθε το αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και μετά από μεγαλοπρεπή υποδοχή, εναποτέθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου στον Σοχό...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 22:06

Προσκυνώντας την Αγία Κυράννη στον τόπο καταγωγής της

Διαδώστε:
Προσκυνώντας την Αγία Κυράννη στον τόπο καταγωγής της

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας η καθιερωμένη κάθε χρόνο αυτή την εποχή, προσκυνηματική εκδρομή.

Από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους εξήλθε το αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και μετά από μεγαλοπρεπή υποδοχή, εναποτέθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου στον Σοχό Λαγκαδά, προς προσκύνηση.

Την Τρίτη το πρωί, με επικεφαλής τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα, ένα λεωφορείο γεμάτο από προσκυνητές ξεκίνησε από το προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προορισμό τον Λαγκαδά.

Η πρώτη στάση που έγινε, ήταν στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, στην Όσσα. Εκεί τους περίμενε και τους υποδέχθηκε ο τιτουλάριος Επίσκοπος Θερμών κ. κ. Δημήτριος. Εντός του Ιερού Ναού τους μίλησε για το πώς ξεκίνησε να συγκροτεί το Ιερό ησυχαστήριο και τους πνευματικούς σκοπούς που εξυπηρετεί. Τους ξενάγησε στους διαφόρους χώρους και τους φιλοξένησε στο αρχονταρίκι του ησυχαστηρίου.

Φεύγοντας από εκεί επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης, ο οποίος βρίσκεται στην πανέμορφη κωμόπολη της Όσσης, τόπο καταγωγής της Αγίας νεομάρτυρος Κυράννης. Εκεί προσκυνήσαν το λείψανο της Αγίας και μίλησε ο Ιερέας της Ενορίας π. Θωμάς, για την θαυμαστή εύρεση του ιερού λειψάνου της Αγίας ενδόξου νεομάρτυρος και παρθένου Κυράννης της θαυματουργού στις 12 Σεπτεμβρίου 2011.

Η επόμενη στάση ήταν στην αυλή του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, στην κωμόπολη του Σοχού.

Ο τελευταίος προορισμός ήταν το μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, η Ιερά Μονή της Παναγίας Θεοσκεπάστου του Σοχού. Εκεί, μετά από πολλή ώρα, λόγω τους πολλού πλήθους των προσκυνητών, εισήλθαν στον Ναό και προσκυνήσαν την Αγία εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, την οποία είχαν μεταφέρει ο Ηγούμενος Αμφιλόχιος και μοναχοί της Ι. Μ. Δοχειαρίου από το Άγιον Όρος. Παρακολούθησαν τον εσπερινό της ημέρας και έψαλαν με συγκίνηση τον παρακλητικό κανόνα προς τιμή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Τελειώνοντας ο παρακλητικός κανόνας, οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν καφέ και κεράσματα, που πρόσφερε το μοναστήρι.

ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ από την πανέμορφη κωμόπολη της Όσσης, τόπο καταγωγής της Αγίας νεομάρτυρος Κυράννης:

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων