05/07/2020 05/07/2020 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης, και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ημέρα μνήμης του  Αγίου Αθανασίου τον Αθωνίτου. Ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς του τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ελευθέριο Οθίτη, τον π. Παντελεήμονα Μακρόπουλο και...
05 Ιουλίου, 2020 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 20:48

Τίμησαν στη Σύμη τον Άγιο Αθανάσιο τον εν Άθω

Διαδώστε:
Τίμησαν στη Σύμη τον Άγιο Αθανάσιο τον εν Άθω

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης, και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ημέρα μνήμης του  Αγίου Αθανασίου τον Αθωνίτου. Ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς του τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ελευθέριο Οθίτη, τον π. Παντελεήμονα Μακρόπουλο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Όσιο και Θεοφόρο πατέρα Αθανάσιο τον Αθωνίτη, τον θεμελιωτή του Αγιορειτικού μοναχισμού και ιδρυτή της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, ο οποίος αποτελεί πρότυπο και υπόδειγμα της μοναχικής πολιτείας για κάθε Αγιορείτη και μη, μοναχό. Ο Όσιος διέπρεψε εις την αρετή και την άσκηση, την ταπείνωση και την υπακοή, την σύνεση και την διάκριση, όπου και αν έζησε, είτε ως ερημίτης στη Βιθυνία της Μικράς Ασίας, είτε ως ηγούμενος της Μεγίστης Λαύρας εις το Άγιον Όρος. Έλαβε πλούσια χαρίσματα από την Προστάτιδα και Έφορο του Αγίου Όρους, την Υπεραγία Θεοτόκο, την Οποία αξιώθηκε να συναντήσει και να συνομιλήσει, και να ιδεί εξ Αυτής εις τον τόπον εκείνον της συναντήσεως το θαυμαστόν σημείον της αναβλύσεως αγιάσματος, όπου κτίσθηκε το Ναύδριον της Ζωοδόχου Πηγής.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων