24/06/2019 24/06/2019 Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ετελέσθη το Σάββατο 21 Ιουνίου στον Ιερό Ναό του αγίου Παντελεήμονος στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων επί τη ευλογητή παρουσία της αγίας Σιαγώνος του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, η οποία φιλοξενείται στον Ιερό Ναό για λίγες ημέρες προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Το Ιερό θησαύρισμα εκόμισε, τη αδεία και...
24 Ιουνίου, 2019 - 8:12

Στα Καμένα Βούρλα η αγία Σιαγώνα του Τιμίου Προδρόμου

Διαδώστε:
Στα Καμένα Βούρλα η αγία Σιαγώνα του Τιμίου Προδρόμου

Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ετελέσθη το Σάββατο 21 Ιουνίου στον Ιερό Ναό του αγίου Παντελεήμονος στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων επί τη ευλογητή παρουσία της αγίας Σιαγώνος του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, η οποία φιλοξενείται στον Ιερό Ναό για λίγες ημέρες προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το Ιερό θησαύρισμα εκόμισε, τη αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, από την Ιερά Μονή αγίας Παρασκευής Ροδολείβους Σερρών, όπου φυλάσσεται.

Η αγία Σιαγώνα έφθασε στην Ελλάδα με την ανταλλαγή του πληθυσμού μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1922 από την Τραπεζούντα του Πόντου, όπου την μετέφεραν 6 μοναχές και έκτοτε φυλάσσεται στην ως άνω Ιερά Μονή.

Το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάστησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών κ. Ιεροθέου, τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βασιλείου Κορώση, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βασιλείου Κολοκυθά, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφησίας, του Προϊσταμένου του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Κολοκυθά, πολλών Ιερέων από την Λοκρίδα και την Λαμία και των Διακόνων.

Το Ιερό αναλόγιο εκόσμησαν: ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο πολιός Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Κυρμανίδης και ο Ιεροψάλτης κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε κατά την Εκκλησιαστική τάξη την μοναδική Ιερά Εικόνα της Συνάξεως των Διαλαμψάντων αγίων εν Κωνσταντινουπόλει, Καππαδοκία, Μικρά Ασία και Πόντω, ιστορημένη δαπάναις του π. Χριστοφόρου και ευσεβών πιστών.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος, προσεφώνησε τον οικείο Ποιμενάρχη και τον ευχαρίστησε για την αγάπη και τη φιλοξενία και δι’ ολίγον αναφέρθηκε στο ιερατικό και πνευματικό έργο του π. Χριστοφόρου, με τον οποίο συνεδέετο με δεσμούς ειλικρινούς αδελφικής φιλίας, μιας και αυτή την ημέρα εόρτασε το χρυσούν Ιωβηλαίο, συμπληρώνοντας 50 χρόνια Ιερατικής διακονίας και προσφοράς.

Στην συνέχεια εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και των πιστών ενοριτών, ο κ. Δημήτριος Σιαφάκας μετέφερε τις ευχές και την αγάπη όλων, προσφέροντας στον π. Χριστοφόρο έναν επιστήθιο Σταυρό, απάντων αναφωνούντων το Άξιος!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος στην ομιλία του αναφέρθηκε με εγκάρδια λόγια στον π. Χριστοφόρο, απαριθμώντας την προσφορά του στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων, στην Ενορία του αγίου Παντελεήμονος της Λουτροπόλεως, στην Εκπαίδευση καθώς και στην Διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ευχαριστώντας θερμώς για την αληθινή αγάπη και στήριξη που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στο πολύπλευρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Είς ένδειξιν τιμής και σεβασμού, και επί τη συμπληρώσει πεντήκοντα ετών ευδοκίμου ιερατικής προσφοράς και διακονίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον π. Χριστοφόρο το χρυσούν παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Την τιμητική αυτή διάκριση του Σεβασμιωτάτου επεσφράγησε το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων των πιστών.

Με εμφανή την συγκίνηση ο π. Χριστοφόρος στον λόγο του ευχαρίστησε πρώτα απ’ όλα τον Πανάγιον Θεόν που τον αξίωσε να ζήσει επί 50 χρόνια την χαρά της ιερωσύνης, έπειτα εμακάρισε τον αείμνσητο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό Παπαχρήστου, διότι εκ των τιμίων χειρών του έλαβε και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης και στην συνέχεια με εγκάρδια λόγια ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας, διότι με την πατρική του στήριξη και την γνήσια αδελφική του αγάπη συνεχώς τον τιμά και του δίδει δύναμη για να συνεχίσει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Χριστοφόρος.

Ο π. Χριστοφόρος στην συνέχεια του λόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, ιερείς και λαϊκούς, με τους οποίους εργάσθηκε όλα αυτά τα χρόνια στην Εκκλησία, τους συναδέλφους του από την Εκπαίδευση, τα πνευματικά του παιδιά και τέλος τους συμμαθητές του, οι οποίοι προς ευχάριστη έκπληξή του παρίσταντο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην τιμητική τελετή.

Τέλος εζήτησε τις προσευχές όλων , ώστε κατά το θέλημα του Κυρίου να συνεχίσει την ιερατική του πορεία, προς Δόξαν του Τριαδικού Θεού, σωτηρία της ψυχής του και οικοδομή των πιστών μελών της Εκκλησίας.

Ακολούθως με την διανομή του Αντιδώρου , σε όλους εδόθη πλούσιο κέρασμα στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού και ως ευλογία μία Εικόνα του αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου συνοδευόμενη από ένα βιβλίο αφιερωμένο, το οποίο συνέγραψε ο Dr Θεολογίας κ. Πέτρος Γεωργαντζής με τίτλο «Περί Όρκου και Ορκωμοσίας» και είναι αφιερωμένο στον π. Χριστοφόρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων