25/12/2019 25/12/2019 Εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, η κοσμοχαρμόσυνη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή, η «μητρόπολις των εορτών» κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, προεξάρχοντος του...
25 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2019 - 10:44

Η “Μητρόπολις των Εορτών” στην Ύδρα

Διαδώστε:
Η “Μητρόπολις των Εορτών” στην Ύδρα

Εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, η κοσμοχαρμόσυνη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή, η «μητρόπολις των εορτών» κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσων & Αιγίνης κ. Εφραίμ με τη συμμετοχή των κληρικών του Ι. Ναού και παρουσία των τοπικών αρχόντων.

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ανεγνώσθη η ποιμαντορική εγκύκλιος  του Σεβασμιωτάτου από τον Γ.Α.Ε  Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό.

Τέλος ακολούθησε εόρτιον κέρασμα στο αρχονταρίκι του Καθεδρικού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων