01/10/2019 01/10/2019 Ο παπα-Φώτης ο διά Χριστόν σαλός (1912-2010) Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας [Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου], π. Ιερόθεος Λυγερός, εμένα προσωπικά μου είχε διηγηθεί το εξής περιστατικό σχετικά με τον παπα-Φώτη: Κάποια μέρα ο π. Ιερόθεος ως Ιεροκήρυκας συνόδευε τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κυρό Ιάκωβο Κλεοβρότο σε μια ποιμαντική του...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 19:27

“Αυτός ο παπάς είναι όντως Άγιος”

Διαδώστε:
“Αυτός ο παπάς είναι όντως Άγιος”

Ο παπα-Φώτης ο διά Χριστόν σαλός (1912-2010)

Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας [Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου], π. Ιερόθεος Λυγερός, εμένα προσωπικά μου είχε διηγηθεί το εξής περιστατικό σχετικά με τον παπα-Φώτη: Κάποια μέρα ο π. Ιερόθεος ως Ιεροκήρυκας συνόδευε τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κυρό Ιάκωβο Κλεοβρότο σε μια ποιμαντική του επίσκεψη στο Πλωμάρι.
Κατά την επιστροφή τους στη Μυτιλήνη με το αυτοκίνητο της Μητροπόλεως, λίγο έξω από το Πλωμάρι συνάντησαν τον παπα-Φώτη να πεζοπορεί.
Ο Μητροπολίτης έδωσε εντολή να σταματήσουν το αυτοκίνητο κι από το παράθυρο ρώτησε τον παππούλη:

– Πηγαίνεις κάπου, να σε πάμε;

Ο παπά-Φώτης απάντησε:
– Πηγαίνω στη Μυτιλήνη, αλλά δεν θα μπω στο αυτοκίνητο.

Ο Μητροπολίτης μαζί με τον π. Ιερόθεο συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Μυτιλήνη, χωρίς να σταματήσουν κάπου και χωρίς να τους προσπεράσει κανένα άλλο αυτοκίνητο (την εποχή εκείνη τα αυτοκίνητα στο νησί μας ήταν λιγοστά).
Μόλις έφτασαν στην πόλη της Μυτιλήνης, η έκπληξή τους ήταν μεγάλη καθώς συνάντησαν στην πόλη τον παπά-Φώτη να πεζοπορεί.
Γύρισε τότε ο Σεβασμιώτατος κι απευθυνόμενος προς τον οδηγό του και τον π. Ιερόθεο είπε:
– Αυτός ο παπάς είναι όντως Άγιος!

 

πηγή:https://www.pemptousia.gr/,Μαρτυρία του π. Σταύρου Σακλαμάκη, η οποία δημοσιεύεται στο βιβλίο του π. Αθανασίου Γιουσμά, “παπά-Φώτης, ο ‘διά Χριστόν σαλός’ (1912-2010)”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων