31/03/2020 31/03/2020 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, ξεκινά μια διαδικτυακή δράση για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους των Γρεβενών με θέμα «Αρχαιολόγος από (το) σπίτι». Στόχος είναι η προσέγγιση του παρελθόντος, η ενεργοποίηση της ερευνητικής διαδικασίας και η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι. Η ΕΦΑ...
31 Μαρτίου, 2020 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2020 - 10:39

“Αρχαιολόγος από (το) σπίτι”

Διαδώστε:
“Αρχαιολόγος από (το) σπίτι”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, ξεκινά μια διαδικτυακή δράση για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους των Γρεβενών με θέμα «Αρχαιολόγος από (το) σπίτι». Στόχος είναι η προσέγγιση του παρελθόντος, η ενεργοποίηση της ερευνητικής διαδικασίας και η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι.

Η ΕΦΑ Γρεβενών, καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση να ξεκινήσουν μια έρευνα για να ανακαλύψουν ποιο είναι τελικά το παλαιότερο αντικείμενο που υπάρχει στο σπίτι. Μπορεί να είναι οτιδήποτε! Ένα βιβλίο, ένα σκεύος, ένα διακοσμητικό, ένα ρούχο, ένα παιχνίδι, ένα έπιπλο ή ό,τι άλλο σκεφτούν. Αφού το εντοπίσουν, μπορούν να γράψουν ένα κείμενο μέχρι 300 λέξεις περίπου, στο οποίο μπορούν να αναφέρουν πληροφορίες για το αντικείμενο που επέλεξαν, όπως για παράδειγμα πώς βρέθηκε στο σπίτι τους, από πού ήρθε, σε ποιον ανήκε, αν χρησιμοποιείται ακόμα, αν έχει αξία για αυτούς ή κάποιον άλλον, γιατί κρατήθηκε και δεν πετάχτηκε, σε τι θέση βρίσκεται μέσα στο σπίτι, αν γνωρίζουν την ηλικία του κ.ά.

Οποιαδήποτε πληροφορία είναι σημαντική. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τους μεγαλύτερους, να τους χρησιμοποιήσουν ως πηγή πληροφόρησης ή και ως συντηρητές του αντικειμένου. Μπορούν μαζί να το καθαρίσουν, να το φωτογραφίσουν και φυσικά να γράψουν το κείμενο.

Το κείμενο μαζί με μία φωτογραφία του αντικειμένου πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών ([email protected], τηλ. 2462025403) ως τις 31 Μαΐου 2020.

Στο θέμα να αναγράφεται: «Αρχαιολόγος από (το) σπίτι».

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα ακολουθήσει δράση παρουσίασης των αντικειμένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων