31/05/2019 31/05/2019 Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια που παρέμεινε κλειστή για το κοινό, η Παναγία Σουμελά στον Πόντο, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νομού Τραπεζούντας, άνοιξε και πάλι τις πύλες της, έστω και μερικώς. Το περασμένο Σάββατο οι τουρκικές Αρχές διοργάνωσαν μια μεγάλη τελετή εγκαινίων παρουσία, μεταξύ άλλων επισήμων, του υφυπουργού Τουρισμού, του νομάρχη και...
31 Μαΐου, 2019 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2019 - 17:22

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για την Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για την Παναγία Σουμελά

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια που παρέμεινε κλειστή για το κοινό, η Παναγία Σουμελά στον Πόντο, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νομού Τραπεζούντας, άνοιξε και πάλι τις πύλες της, έστω και μερικώς. Το περασμένο Σάββατο οι τουρκικές Αρχές διοργάνωσαν μια μεγάλη τελετή εγκαινίων παρουσία, μεταξύ άλλων επισήμων, του υφυπουργού Τουρισμού, του νομάρχη και του δημάρχου Τραπέζουντας.

Προς το παρόν το μνημείο έχει ανοίξει μέχρι το προαύλιο, μετά και την απομάκρυνση και τη στερέωση όλων των επικίνδυνων βράχων. Οι υπόλοιπες εργασίες, που αφορούν και το καθολικό του μοναστηριού, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020.

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό περίμεναν με αγωνία τους επισκέπτες της Σουμελά, καθώς το κλείσιμό της από τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των εσόδων τους. Ενδεικτικό είναι ότι από το περασμένο Σάββατο μέχρι την Τρίτη 2.063 άτομα επισκέφθηκαν το μνημείο, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου. Ακόμα εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 600.000, αριθμός που χαρακτηρίζεται «πολύ καλός».

Μόλις γίνουν όλες οι αναστηλωτικές εργασίες στο μοναστικό συγκρότημα τότε θα κλείσει και ο φάκελος που θα υποβληθεί στην UNESCO για την εγγραφή στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πηγή: www.pontos-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων