15/03/2019 15/03/2019 Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος προσεγγίζει την έννοια του Θεού και της Μουσικής μέσα από τη Φιλοσοφία και την Τέχνη Μετά την επιτυχημένη πρώτη σειρά ομιλιών που πραγματοποιήθηκε το 2018 και λίγο πριν την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του, ο Βασιλης Τσαμπροπουλος ψηλαφεί και εξερευνά, στον δεύτερο κύκλο ομιλιών του, τα όρια και τον μυστηριακό λόγο της...
15 Μαρτίου, 2019 - 8:49

Θεός & Μουσική

Διαδώστε:
Θεός & Μουσική

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος προσεγγίζει την έννοια του Θεού και της Μουσικής μέσα από τη Φιλοσοφία και την Τέχνη
Μετά την επιτυχημένη πρώτη σειρά ομιλιών που πραγματοποιήθηκε το 2018 και λίγο πριν την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του, ο Βασιλης Τσαμπροπουλος ψηλαφεί και εξερευνά, στον δεύτερο κύκλο ομιλιών του, τα όρια και τον μυστηριακό λόγο της γέννησης και της ύπαρξης της Μουσικής Τέχνης ως θεόδοτης ικανότητας έκφρασης, υπακοής, ανυπόκριτης αγάπης και ειλικρινούς ομολογίας του ανθρώπου στον Θεό. Η Μουσική γεννιέται ως αυθόρμητος ήχος της ψυχής, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ένθεης ζωής στη γη και ως άρρηκτος κρίκος αιώνιας αγάπης με τον Θεό.


Μία σειρά ομιλιών του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη, μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, που τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, σε 4 Κυριακές του Μαρτίου και του Απριλίου μετά το πέρας των κατανυκτικών εσπερινών της Μ. Τεσσαρακοστής, στις 19:00, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα και θεματικές:

Κυριακή 17 Μαρτιου: Η ηθική, το καλό και η τέχνη
Κυριακή 24 Μαρτιου: Το αίνιγμα του χρόνου , ο άνθρωπος και ο μουσικός
Κυριακή 7 Απριλίου : Το ταλέντο, η δικαιοσύνη και η ελευθερία
Κυριακή 14 Απριλίου: Η έννοια και η ύπαρξη, ο μουσικός και η δημιουργία

Σε κάθε ομιλία, θα συνοδεύει με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου, η διεθνώς καταξιωμένη υμνωδός και ερμηνεύτρια του αρχέγονου και ιερού βυζαντινού μέλους, Νεκταρία Καραντζή, ενώ η τελευταία ομιλία της 14ης Απριλίου θα ολοκληρωθεί με συναυλία των εξής βυζαντινών χορωδιακών συνόλων:
– του Γυναικείου Βυζαντινού Χορού “Ψάλτριες”, του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή
– του Βυζαντινού Χορού “Άδοντες και Ψάλλοντες”, υπό τη διεύθυνση του Βασιλείου Παπαγεωργίου
– της χορωδίας “Ελληνορθόδοξη Παράδοση” του Ι.Ν. Αγ.Αθανασίου Πολυδρόσου, υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων