26/10/2019 26/10/2019 Στις εορτές για τα 18α γενέθλια της διαδόχου του Βελγικού θρόνου Πριγκίπισσας Ελισάβετ, Δουκίσσης της Βραβάνδης και πρωτότοκης θυγατέρας του Βασιλέως Φιλίππου, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ως αντιπρόσωπος του συνόλου των Ορθοδόξων στο κράτος του Βελγίου. Κατά το βασιλικό πρωτόκολλο και την τάξη ο ή η...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 13:07

Ο Μητροπολίτης Βελγίου στα γενέθλια της διαδόχου του Βελγικού Θρόνου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βελγίου στα γενέθλια της διαδόχου του Βελγικού Θρόνου

Στις εορτές για τα 18α γενέθλια της διαδόχου του Βελγικού θρόνου Πριγκίπισσας Ελισάβετ, Δουκίσσης της Βραβάνδης και πρωτότοκης θυγατέρας του Βασιλέως Φιλίππου, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ως αντιπρόσωπος του συνόλου των Ορθοδόξων στο κράτος του Βελγίου.
Κατά το βασιλικό πρωτόκολλο και την τάξη ο ή η διάδοχος του θρόνου, μόλις συμπληρώσει τα 18α γενέθλια αναλαμβάνει ευθύνες και σε περίπτωση που ο βασιλιάς δεν θα μπορεί, για οποιονδήποτε λόγο, να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, αναλαμβάνει το θρόνο του.

Η μεγάλη τελετή και δεξίωση για τον εορτασμό των γενεθλίων της Πριγκίπισσας έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2019, στα Ανάκτορα, στο κέντρο των Βρυξελλών, ενώ προσκεκλημένοι ήταν οι συγγενείς των βασιλέων, πολιτικοί παράγοντες της χώρας, οι θρησκευτικοί ηγέτες, τα στελέχη της βασιλικής αυλής και ογδόντα ακόμα νέοι, οι οποίοι φέτος συμπληρώνουν το 18ο έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων