07/01/2020 07/01/2020 Τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων τίμησαν χθες στα ιστορικά Ψωμαθειά. Το πρωΐ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επόπτου της Περιφερείας Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου, Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου, και η Ακολουθία του Μ. Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βελιγραδίου. Παρέστησαν πολλοί πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα. Μετά την Απόλυση, και παρά τις...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2020 - 10:58

Ο Τίμιος Σταυρός στη Θάλασσα του Μαρμαρά (βίντεο)

Διαδώστε:
Ο Τίμιος Σταυρός στη Θάλασσα του Μαρμαρά (βίντεο)

Τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων τίμησαν χθες στα ιστορικά Ψωμαθειά.

Το πρωΐ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επόπτου της Περιφερείας Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου, Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου, και η Ακολουθία του Μ. Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βελιγραδίου.

Παρέστησαν πολλοί πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα.

Μετά την Απόλυση, και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα του Μαρμαρά, και συγκεκριμένα στον έναντι της βυζαντινής Πύλης του Ρόδου λιμένα. Τον σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Εντιμ. κ. Ahmet Nuri.

Για την πραγματοποίηση της τελετής της κατάδυσης εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς τον Εξοχ. Καϊμακάμη της περιοχής κ. Kaan Peker και τον Δήμο Μεγαλουπόλεως, στον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κασάπογλου, τον Εντιμ. κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν, Πρόεδρο του Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων, καθώς και προς τον Εντιμ. κ. Αναστάσιο Χονδρόπουλο, Πρόεδρο των Κοινοτήτων Βλάγκας και Κοντοσκαλίου.

Επηκολούθησε η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Κοινότητας.

Πηγή: Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων