01/11/2019 01/11/2019 Συνήλθε εκτάκτως χθες 31 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Γεωργίας, υπό την Προεδρία του Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄ . Στη συνάντηση συμμετείχαν 42 ιερείς. “Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για ειρήνη στην εκκλησία και στη χώρα. Δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές στον κόσμο να αμφισβητεί την πίστη του» δήλωσε ο  Πατριάρχης...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 20:38

Πατρ. Γεωργίας: Να μην προκαλούμε με τις δηλώσεις μας

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: Να μην προκαλούμε με τις δηλώσεις μας

Συνήλθε εκτάκτως χθες 31 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Γεωργίας, υπό την Προεδρία του Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄ .

Στη συνάντηση συμμετείχαν 42 ιερείς.

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για ειρήνη στην εκκλησία και στη χώρα. Δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές στον κόσμο να αμφισβητεί την πίστη του» δήλωσε ο  Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας τονίζοντας: «Σήμερα συγκεντρωνόμαστε εδώ, όχι για να τιμωρήσουμε κάποιον, αλλά για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν πρέπει να επιβαρύνουμε ο ένας τον άλλον με βάρη, αλλά πρέπει να τα ελαφρύνουμε.»

Και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι μια δύσκολη στιγμή. Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τον σκανδαλισμό του κόσμου, λόγω της συμπεριφοράς και των δηλώσεών μας. Κάθε ανώτατος ιερέας έχει δώσει όρκο υπακοής στον Θεό και στον Πατριάρχη και σε περίπτωση που παραβιάσει τον όρκο αυτό, διαπράττει μεγάλη αμαρτία στον εαυτό του».

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συζήτησαν για τις προσβλητικές δηλώσεις του που έχει διατυπώσει ο Επίσκοπος Τσκονδίδι κ. Πέτρος τόσο κατά του Πατριάρχη Γεωργίας όσο και κατά της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά Σύνοδος μάλιστα κάλεσε τον Επίσκοπο να ζητήσει συγγνώμη για τις κατηγορίες κατά του Πατριάρχη, ο ίδιος ωστόσο αντέδρασε έντονο και διετύπωσε νέες μομφές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων