09/11/2019 09/11/2019 Η αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, καθιστά αδύνατο για τον Πατριάρχη Μόσχας να μνημονεύει στο εξής τον Πάπα και Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Θεόδωρο, δήλωσε εκπρόσωπος της της Ρωσικής Εκκλησίας. “Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει τη βαθιά της λύπη σχετικά με την απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου, να αναγνωρίσει τον...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 10:40

“Η Μόσχα σταματά την μνημόνευση του Πατρ. Αλεξανδρείας”

Διαδώστε:
“Η Μόσχα σταματά την μνημόνευση του Πατρ. Αλεξανδρείας”

Η αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, καθιστά αδύνατο για τον Πατριάρχη Μόσχας να μνημονεύει στο εξής τον Πάπα και Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Θεόδωρο, δήλωσε εκπρόσωπος της της Ρωσικής Εκκλησίας.

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει τη βαθιά της λύπη σχετικά με την απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου, να αναγνωρίσει τον Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας  και να εγγράψει το όνομά στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Ο Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας δεν μπορεί πλέον να μνημονεύεται από τον Πατριάρχη Μόσχας”, ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείο Μόσχας Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ με δηλώσεις του στο πρακτορείο Interfax .

Σε άλλες δηλώσεις  του στο πρακτορείο Ria Novisti, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, είχε τονίσει ότι ” η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας θα αποφανθεί για τις περαιτέρω αποφάσεις» .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων