21/07/2019 21/07/2019 Η εμφάνιση ενός ναού με ένα πολύ ασυνήθιστο σχέδιο είναι ένα «μικρό θαύμα» αναφέρουν οι αρχιτέκτονες στη Ρωσία. Η εκκλησία, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιγνάτιο Θεοφόρο, θα χτιστεί στο δυτικό τμήμα της Μόσχας. Το έργο έχει ήδη σχεδιαστεί από τους αρμοδίους και έχει εγκριθεί από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Στη Ρωσία, οι άνθρωποι είναι πολύ...
21 Ιουλίου, 2019 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2019 - 19:36

Νέος ναός στη Μόσχα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

Διαδώστε:
Νέος ναός στη Μόσχα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική
Η εμφάνιση ενός ναού με ένα πολύ ασυνήθιστο σχέδιο είναι ένα «μικρό θαύμα» αναφέρουν οι αρχιτέκτονες στη Ρωσία.

Η εκκλησία, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιγνάτιο Θεοφόρο, θα χτιστεί στο δυτικό τμήμα της Μόσχας. Το έργο έχει ήδη σχεδιαστεί από τους αρμοδίους και έχει εγκριθεί από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Στη Ρωσία, οι άνθρωποι είναι πολύ προσεκτικοί για τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές μεθόδους στην εκκλησιαστική κατασκευή και η ανάδυση αυτού του έργου είναι ένα μικρό θαύμα. Οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να διατηρήσουν όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του κτιρίου των ναών, προσθέτοντας όμως καινοτόμες λεπτομέρειες», ανέφερε ο επικεφαλής του έργου Σεργκέι Κουζνέτσοφ.

Οι αρχιτέκτονες επηρεάστηκαν από πρώιμες ρωσικές Ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες ήταν αρκετά επιφυλακτικές στο σχεδιασμό τους και είχαν πολύ λίγα διακοσμητικά στοιχεία, σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες δομές.

Το έργο βασίζεται σε μια εκκλησία του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην πόλη του Νόβγκοροντ.

 

«Το κτίριο θα διαφέρει από την πλειονότητα των υφιστάμενων εκκλησιών με μινιμαλιστικό σχεδιασμό», εξήγησε ένας από τους αρχιτέκτονες της εκκλησίας, ο Σαΐντ Ντζαμπραζίλοφ. «Η οροφή του φτάνει μέχρι το έδαφος, η εκκλησία μοιάζει να μεγάλωσε μέσα από αυτήν», είπε.

Η εκκλησία θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει περίπου 500 πιστούς, με ένα τεράστιο, ανοιχτό χώρο. Δεν θα διαθέτει ένα τεράστιο τέμπλο όπως η πλειοψηφία των εκκλησιών στη Ρωσία. Επιπλέον, η Αγία Τράπεζα θα είναι διαφανής, παρέχοντας στους πιστούς μια πανοραμική θέα του ποταμού Σετούν.

Σύγχρονα υλικά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου υαλοβάμβακα. Η εκκλησία δεν θα έχει παραδοσιακό επιχρυσωμένο σταυρό, αλλά γυάλινο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φωτιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων