08/02/2019 08/02/2019 Ένα γιγάντιο χάλκινο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αναμένεται να κοσμήσει την είσοδο των νέων εγκαταστάσεων της Ρωσικής Ανακριτικής Επιτροπής στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία του αναζητεί ήδη δωρεές. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ισχυροποιηθεί πολύ μετά την ενθρόνιση του Πατριάρχη Κυρίλλου πριν από δέκα χρόνια και τα...
08 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:31

Το γιγάντιο άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στη Μόσχα

Διαδώστε:
Το γιγάντιο άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στη Μόσχα

Ένα γιγάντιο χάλκινο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αναμένεται να κοσμήσει την είσοδο των νέων εγκαταστάσεων της Ρωσικής Ανακριτικής Επιτροπής στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία του αναζητεί ήδη δωρεές.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ισχυροποιηθεί πολύ μετά την ενθρόνιση του Πατριάρχη Κυρίλλου πριν από δέκα χρόνια και τα θρησκευτικά σύμβολα αποκτούν ολοένα και πιο εξέχουσα θέση στους ρωσικούς κρατικούς θεσμούς.

Πέρυσι το Σεπτέμβριο, ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι συγκεντρώνει δωρεές για την κατασκευή ενός Στρατιωτικού Καθεδρικού Ναού με έξι χρυσούς τρούλους, που θα είναι αφιερωμένος στον Προστάτη Άγιο κάθε σώματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαστρίκιν το άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα έχει ύψος τριών μέτρων, θα τον εμφανίζει να χτυπά ένα φίδι με το δόρυ του και θα συμβολίζει “τη νίκη των δυνάμεων του φωτός πάνω στις δυνάμεις του σκότους”,.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων