17/02/2020 17/02/2020 “Στο δράμα της ανθρώπινης ελευθερίας, ως συνέπεια της αποξένωση από τον Θεό” αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με αφορμή την Κυριακή του Ασώτου. Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον υιό που επεδίωξε την ελευθερία και απομακρύνθηκε από την πατρική εστία, όπως συμβαίνει και με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος με το πρόσχημα της...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 8:55

“Ελευθερία μακριά από τον Θεό είναι δουλεία”

Διαδώστε:
“Ελευθερία μακριά από τον Θεό είναι δουλεία”

“Στο δράμα της ανθρώπινης ελευθερίας, ως συνέπεια της αποξένωση από τον Θεό” αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με αφορμή την Κυριακή του Ασώτου.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον υιό που επεδίωξε την ελευθερία και απομακρύνθηκε από την πατρική εστία, όπως συμβαίνει και με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος με το πρόσχημα της “ωριμότητας και την αυτονομίας” απομακρύνεται από τον Θεό.

Ωστόσο, έρχεται εκείνη η στιγμή της συνειδητοποίησης και με την Χάρη του Θεού ο άνθρωπος ανυψώνεται και από την “αφύσικη κατάσταση της αποξένωσης από τον Θεό έρχεται στη φυσική κατάσταση, της κοινωνίας με τον Θεό», τονίζει ο Πατριάρχης Ρουμανίας και καταλήγει λέγοντας ότι τότε και μόνο ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι “ήταν σε λανθασμένο δρόμο που δεν ήταν μονοπάτι της ελευθερίας, αλλά μια δουλεία “.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων