07/06/2019 07/06/2019 Τις εργασίες τους Διεθνούς Συνεδρίου για “τις σχέσεις μεταξύ μεταξύ κράτους και θρησκευτικών δογμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση” που διεξάγεται στο Βουκουρέστι άνοιξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ Ο Μακαριώτατος εκφώνησε ομιλία με θέμα η «θετική διάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας: πώς μπορούν να υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις τις θρησκευτικές οργανώσεις». Στην ομιλία του, εξήγησε πώς ένα δημοκρατικό...
07 Ιουνίου, 2019 - 14:32

Η Εκκλησία εκπληρώνει τον πνευματικό της σκοπό, ανεξάρτητα από την κρατική ιδεολογία

Διαδώστε:
Η  Εκκλησία εκπληρώνει τον πνευματικό της σκοπό, ανεξάρτητα από την κρατική ιδεολογία

Τις εργασίες τους Διεθνούς Συνεδρίου για “τις σχέσεις μεταξύ μεταξύ κράτους και θρησκευτικών δογμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση” που διεξάγεται στο Βουκουρέστι άνοιξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ

Ο Μακαριώτατος εκφώνησε ομιλία με θέμα η «θετική διάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας: πώς μπορούν να υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις τις θρησκευτικές οργανώσεις».

Στην ομιλία του, εξήγησε πώς ένα δημοκρατικό κράτος και οι αυτόνομες εκκλησίες συνεργάζονται για το καλό της κοινωνίας.

“Η Εκκλησία εκπληρώνει τον πνευματικό και κοινωνικό της σκοπό, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική ιδεολογία, η οποία ήταν συχνά αντιθρησκευτική ή αντιχριστιανική τους τελευταίους αιώνες” πρόσθεσε.

Και υπογράμμισε:
“Σε γενικές γραμμές οι σχέσεις μεταξύ του κράτους και των αναγνωρισμένων θρησκειών στη Ρουμανία εμπνέονται από διάφορα ευρωπαϊκά πρότυπα, ιδίως της Γερμανίας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων