15/06/2019 18/06/2019 Στην αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σχολίασε θέματα της επικαιρότητας στη συνεργάτης μας στη Λάρισα Ελένη Γεννητσεφτσή. Αναφερόμενος στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε ότι η κατάργηση κάποιων άρθρων αποτελεί εχθρική κίνηση προς την Εκκλησία και πως δεν αποκλείει στο μέλλον...
15 Ιουνίου, 2019 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2019 - 10:35

Συνέντευξη Μητροπ Λαρίσης κ. Ιερώνυμου στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: “Η κατάργηση άρθρων του ποινικού κώδικα είναι εχθρική κίνηση προς την Εκκλησία”- Δείτε τη συνέντευξη

Διαδώστε:
Συνέντευξη Μητροπ Λαρίσης κ. Ιερώνυμου στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: “Η κατάργηση άρθρων του ποινικού κώδικα είναι εχθρική κίνηση προς την Εκκλησία”- Δείτε τη συνέντευξη

Στην αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σχολίασε θέματα της επικαιρότητας στη συνεργάτης μας στη Λάρισα Ελένη Γεννητσεφτσή.
Αναφερόμενος στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε ότι η κατάργηση κάποιων άρθρων αποτελεί εχθρική κίνηση προς την Εκκλησία και πως δεν αποκλείει στο μέλλον να υπάρξουν περιστατικά αντιδικίας, εξαιτίας της κατάργησης αυτής.

Για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών ο Μητροπολίτης ανέφερε πως έχει ήδη αποσιωπηθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων και ότι ελπίζει να μην αποτελέσει μοχλό εκβιασμού προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές υποστηρίζοντας ότι “όσοι μιλούν με ταμπέλες στον πολιτικό λόγο είναι αναξιόπιστοι”, ενώ προέτρεψε το λαό να εξετάζει μόνο τα πραγματικά επιχειρήματα που μπορεί να προβάλει κάθε υποψήφιος.

Τέλος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μη ύπαρξη εθνικής γραμμής στο μεταναστευτικό πρόβλημα και δήλωσε πως θεωρεί τη μακροχρόνια προπαγάνδα κατά της οικογένειας ως κύρια αιτία του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Συνέντευξη στην Ελένη Γεννητσεφτσή
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Κώστας Καρράς
Μοντάζ: Στάθης Σαλβάνος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων