Αυτοδιοίκηση

Φειδοπιάστης: “Ο Στεργίου έχει ημερομηνία λήξης”

Φειδοπιάστης: “Ο Στεργίου έχει ημερομηνία λήξης”
Ο Αντώνης Φειδοπιάστης μιλά για την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πεντέλης.

Για τις θέσεις που θα ακολουθήσει καθώς και για το προφίλ της πολιτικής που πρεσβεύει αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους στον Δήμο Πεντέλης μίλησε αποκλειστικά στο OTAVOICE.gr και τον Γρηγόρη Ραχωβίτσα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης, Αντώνης Φειδοπιάστης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή» έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Δημάρχου Πεντέλης και της πολιτικής που ακολουθεί χαρακτηρίζοντας τον άνθρωπο με «απαρχαιωμένη λογική. Λογική περασμένης και προπερασμένης δεκαετίας. Της λογικής του βλαχοδημάρχου» ενώ πρόσθεσε πως: «όλα κάποια στιγμή έχουν ημερομηνία λήξης».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση, τόσο για την πολιτική που ακολούθησε αυτά τα χρόνια στο Δήμο Πεντέλης όσο και για τη στάση που κράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη νέου Προέδρου έπειτα από την ανεξαρτητοποίηση της Ευαγγελίας Μπουσίου από την παράταξη του Δημάρχου, Δημήτρη Στεργίου.

Θυμίζουμε ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας υπερψήφισε τον προτεινόμενο από τη διοίκηση, Μιχάλη Κολιό για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Αντώνη Φειδοπιάστη να τονίζει σχετικά: «η μείζονα αντιπολίτευση με την στάση της αυτή, φάνηκε ανακόλουθη σε όλη αυτή την διαδικασία που προσπαθούσε να κάνει τόσα χρόνια, λέγοντας πως η σημερινή διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει σοφά τον Δήμο».

Φυσικά αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου, στις λύσεις που προωθεί, στον Κλεισθένη ενώ κάλεσε τον κόσμο όχι μόνο να ψηφίσει αλλά και να συμμετέχει ενεργά στα κοινά γιατί όπως τονίζει και ο ίδιος για τον Δήμο Πεντέλης: «Όλοι οι δημότες πρέπει να φτιάξουν την πόλη που θέλουν».

  • Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του από OTAVOICE.gr:

Πρόσφατα είχατε συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την παραίτηση της κ. Ευαγγελίας Μπουσίου, στην οποία η μείζονα αντιπολίτευση στήριξε την επιλογή του Δημάρχου κ. Στεργίου, κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια. Ποια η δική σας θέση;

«Καταρχήν η μείζονα αντιπολίτευση με την στάση της αυτή, φάνηκε ανακόλουθη σε όλη αυτή την διαδικασία που προσπαθούσε να κάνει τόσα χρόνια, λέγοντας πως η σημερινή διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει σοφά τον Δήμο. Ταυτόχρονα ήταν αυτοί που έπαιρναν τις πρωτοβουλίες, ο συγκεκριμένος συνδυασμός, ώστε να μην εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή Προεδρείο.

Κι αυτό γιατί υπήρχε η άποψη πως το Προεδρείο του Δήμου δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, λόγω της νοοτροπίας του σημερινού Δημάρχου. Μου έχει προκαλέσει έκπληξη αυτή η στάση αλλά νομίζω πως ο Κλεισθένης έχει τα καλά και τα κακά του.

Νομίζω ξαφνικά υπήρξε μια συμπόρευση δήθεν, στη δικαιολογία, να μη μείνει αδιοίκητος ο Δήμος. Ωστόσο δεν ισχύει αυτό. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε μόνο για το Προεδρείο του Δ.Σ. Αυτά θα μπορούσαν να λυθούν. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μέχρι χθες η αντιπολίτευση συζήταγε για το έλλειμμα δημοκρατίας που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στο Δ.Σ. και τώρα ξαφνικά έρχεται και επιβραβεύει τον Δήμαρχο και τον βοηθάει να συνεχίσει αυτή την κατάσταση».

Δημιουργείται ένα ιδιαίτερο κλίμα με τις πολλές ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, οι οποίες οι περισσότερες είναι από την παράταξη του Δημάρχου. Ποιες είναι οι νέες δυναμικές που δημιουργούνται και ποιος συνδυασμός θίγεται από όλο αυτό;

«Το μεγάλο πλήγμα το έχει δεχτεί η παράταξη του Δημάρχου. Μεγάλο πλήγμα έχει και ο δεύτερος στη σειρά από το 2014 συνδυασμός, ο οποίος άλλαξε και επικεφαλής ενώ στην πορεία ξεκίνησαν αποχωρήσεις. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Δ.Σ. παραιτήθηκε ενώ ακούγεται πως θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις. Δεν σας κρύβω πως σε επίπεδο μη αιρετών και από τον πρώτο και τον δεύτερο συνδυασμό έχουν έρθει αρκετοί στον δικό μας. Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι πως υπάρχουν ανακατατάξεις.

Δεν έχουν να κάνουν μόνο με την μάχη για την εξουσία του Δήμου. Άλλα με το τι πρεσβεύουν οι συνδυασμοί. Εκτός από έναν δικομματισμό, σε εισαγωγικά, που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν στο Δ.Σ. δεν έδιναν λύσεις στα προβλήματα και δεν έπαιρναν υπεύθυνη στάση.

Και ο Δήμαρχος ο κ Στεργίου και ο συνδυασμός της κας Κεχαγιά. Αντίθετα αναλωνόμασταν σε κοκορομαχίες χωρίς να προχωράμε τα πράγματα. Αυτό εξώθησε μια σειρά ανθρώπων και στελεχών, για τον μεν κ. Στεργίου να έχουν αποφασίσει πως αυτό το μοντέλο δεν προχωρά. Με έναν άνθρωπο που στόχος του δεν είναι να είναι μαέστρος στην ορχήστρα, αλλά… η ορχήστρα από μόνο της! Και ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός της κας Κεχαγιά να μην προχωρά στη λύση των προβλημάτων του τόπου».

Πως κρίνεται τη θητεία του κ. Στεργίου;

«Συνήθως κάνω ένα ερώτημα στον κάθε δημότη. «Πόσο καλός είναι ο Δήμαρχος». Η απάντηση είναι ανάλογη του τι στηρίζει… Και σου λέει αρνητικά ή θετικά. Το επόμενο είναι απλό. «Μπορείς να μου δείξεις μια πέτρα, πάνω στην άλλη που έχει βάλει για να κάνει έργο;» Το πρόβλημα είναι πως ο κ. Στεργίου δεν έχει κάνει τίποτα. Και δεν έκανε και δεν έχει και την πρόθεση να κάνει. Λόγω των μνημονίων, προφανώς μειώθηκαν και τα κονδύλια. Αλλά δεν έκανε ούτε τα απλά πράγματα. Κατά αρχήν για την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Δήμος Πεντέλης, με τον κακό τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, μας βάζει μέσα, οικονομικά. Διότι έχει καταφέρει να κρατάει μια αυτόνομη υπηρεσία για κάθε δημοτική ενότητα. Μια αυτόνομη υπηρεσία καθαριότητας, μια αυτόνομη ηλεκτροφωτισμού κ.ο.κ. Αντί να δημιουργούμε κλίμακες οικονομικού κόστους, εμείς κάνουμε το ανάποδο.

Ανεβάζουμε το κόστος στο Θεό και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μην μπορεί να προχωρήσει ο Δήμος. Ούτε στην καθημερινότητα μπορεί να διαχειριστεί πράγματα.

Ο κ. Στεργίου δεν είχε καν όραμα να προχωρήσουμε στη επόμενη μέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι είμαστε ένας Δήμος που είμαστε στις παρυφές της Πεντέλης και δεν έχουμε κάνει τίποτα για το περιβάλλον. Αντίθετα… Το Πεντελικό δεν έχει προχωρήσει στην ανάπλαση του. Η πόλη δεν έχει μπει σε νέες τεχνολογίες. Δεν έχουμε αναπτύξει δομές αλληλεγγύης. Αλλά το κάνουμε αλα καρτ, μοιράζοντας δυο-τρεις φορές το χρόνο κάποιες σακούλες με τρόφιμα. Το μεγαλύτερο κακό; Δεν έχουμε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Δεν υπάρχει λοιπόν σχεδιασμός. Ούτε μοντέρνα αντίληψη για τον Δήμο».

Θεωρείται ότι έχει κλείσει ο κύκλος του κ. Στεργίου στα δρώμενα της πόλης;

«Όλα τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης. Και αν δεν το καταλάβεις για να φύγεις μόνος σου με ψηλά το κεφάλι, η ίδια η ζωή έρχεται για σε τιμωρήσει και να σε διώξει χαμηλωνοντας σε! Ο κ. Στεργίου έχει μια απαρχαιωμένη λογική. Λογική περασμένης και προπερασμένης δεκαετίας και μια νοοτροπία διοίκησης του Δήμου της δεκαετίας του 70’. Της λογικής του βλαχοδημάρχου. Το λέω γιατί είναι ένας άνθρωπος που παίρνει μια πρωινή αναφορά το προσωπικό σε καθημερινή βάση, γιατί του έχει μείνει από τη στρατιωτική του θητεία και μάλιστα όχι να συζητήσει με το προσωπικό του αλλά για να του δώσει διαταγές, λες και ξέρει τα πάντα. Ξέρει από αναθέσεις, οικονομία, καθαριότητα, πολιτισμό, αθλητισμό, από έργα… Τα ξέρει όλα!

Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτό αποκαλώ εγώ βλαχοδήμαρχος της δεκαετίας του 70’. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Οι μοντέρνοι Δήμοι εξειδικεύονται. Χρησιμοποιούμε στελέχη. Για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Ο ίδιος δηλώνει εξάλλου Σαρακατσάνος άρα είναι κοντά στη φυλή των Βλάχων. Και ο ίδιος δηλώνει ότι και η πορεία του και η νοοτροπία του αυτή είναι. Ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται με τη στάση του και το τι λέει».

Έχετε ήδη ξανακατέβει υποψήφιος και έχετε διεκδικήσει και τον ενιαίο Δήμο. Τι καινούριο φέρνει η υποψηφιότητα σας στις προσεχείς εκλογές;

«Καταρχήν αισίως έχω κλείσει 15 χρόνια αιρετός. Την περίοδο 2003-2010 πέρασα από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Νέας Πεντέλης. Ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και Αντιδήμαρχος. Στον καλλικρατικό Δήμο έθεσα υποψηφιότητα και το 2010 και το 2014 για να εκλεγώ Δήμαρχος. Ο νέος μας συνδυασμός «Νέοι άνθρωποι- Νέα αρχή», που στις 29 Οκτωβρίου κλείνει ακριβώς ένα χρόνο από την ίδρυση του, είναι ένας συνδυασμός που ήρθαν άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους και αποφασίσαμε να δούμε το καινούριο και το σύγχρονο στην περιοχή μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε δυο πράγματα διεκδικώντας τον Δήμο και αν ο κόσμος μας αναδείξει διοίκηση.

Το πρώτο πράγμα είναι να αλλάξουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Να κάνουμε πράγματα για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και τις υποδομές μας ενώ ταυτόχρονα να οραματιστούμε και μια πόλη που θα έχει να κάνει με το μέλλον.

Οχι μόνο το δικό μας, αλλά και των παιδιών μας. Ο Δήμος πρέπει να βάλει τις βάσεις ώστε να υπάρχει αυτό το σύγχρονο που λέμε σήμερα. Να έχουμε ορίσει τους ελεύθερους χώρους, καλύτερη κυκλοφορία της πόλης, να έχουμε αναπτύξει τις σχολικές μας μονάδες, να έχουμε αναπτύξει τις υποδομές για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Να αναπτύξουμε μια σύγχρονη πόλη, φιλική προς τον πολίτη. Που θα τον βάλει τον πολίτη να συμμετέχει σε όλο αυτό. Να μην έχει την πόλη του σαν ξενοδοχείο».

Ποια προβλήματα έχετε εντοπίσει στο Δήμο;

«Είναι πολλά. Η κάθε δημοτική κοινότητα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Πέρα από το γενικότερο πρόβλημα που έχει να κάνει με το περιβάλλον και το Πεντελικό και συνολικά με το λεκανοπέδιο, όπου η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από αυτό. Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα τις προτάσεις μας για την ανάπλαση του Πεντελικού. Η Δ.Κ. Μελλισίων στην καθημερινότητα της έχει τεράστιο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό. Όλοι περνάνε από την Κηφισιά και τις γύρω περιοχές στα Μεσόγεια. Όταν κινούνται τόσα αμάξια δεν μπορείς να αναπτύξεις την τοπική σου αγορά. Είναι μια μικρή αγορά και θα πρέπει να τονωθεί σημαντικά.

Η Δ.Κ Πεντέλης δεν έχει πολεοδομικό σχέδιο. Από εγκρίσεως της είναι εκτός σχεδίου. Για μια περιοχή που ακουμπάει στο Πεντελικό, με την γνωστή δομή προστασίας και με όλη την ιστορία, το να μην έχει λυθεί το πολεδομικό σημαίνει πως είχαμε άναρxη δόμηση. Η Νέα Πεντέλη, παρόλο που είναι δομημένη πόλη είναι στενάχωρη. Δεν έχει εναλλακτικους χώρους για σχολεία και άλλα. Είναι μια πόλη που φτιάχτηκε από τους κατοίκους που αγόρασαν από τη Μονή Πεντέλης ένα κομμάτι και για να μπορέσουν να τα πουλάνε πιο εύκολα, τα έκοψαν ενώ έκαναν και μικρούς δρόμους. Δεν είναι ευρύχωρο προάστιο. Τα οικόπεδα είναι 400αρια. Οι δρόμοι είναι στενοί. Δεν προβλέφτηκαν ελεύθεροι χώροι.

Το ότι έχει σχέδιο πόλης από το’56 είναι από τα θετικά της ιστορίας. Υπάρχουν λύσεις… Υπάρχουν όμως προβλήματα σε σχέση με τους ελεύθερους χώρους. Αν κοιτάξετε την Πεντέλη από ψηλά, το μοναδικό πράσινο κομμάτι είναι κάπου 350 στρέμματα. Δεν έχει κάτι άλλο. Θα δεις είτε λατομεια, είτε καμμένα. Το μοναδικό πράσινο κομμάτι λοιπόν δεν το διαχειρίζεται ο Δήμος. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τους δημότες μέσα και να αξιοποιήσουμε την έκταση και τα κτίρια που υπάρχουν. Μπορείς να κάνεις παιδικές χαρές, παιδότοπους. Θα μπορούσε ο κόσμος να κάνει περιπάτους.

Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε με το Υπουργείο και με δημόσια διαβούλευση να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε πολλά. Μονοπάτια, ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις… Ο παλιός βιολογικός καθαρισμός που έχει ξηλωθεί, έχει άμμο και μπορεί να γίνει ένα γήπεδο beach volley. Μπορείς να στεγάσεις έναν μικρό παιδικό σταθμό, μια ξύλινη καντίνα, κοινωνικό παντοπωλείο, να έχεις εκεί επίσης παραγωγούς με βιολογικά προιόντα και άλλα πολλά».

Τα βασικά σημεία της πρότασης σας για τον Δήμο;

«Το πρώτο πράγμα που θα πούμε είναι πως προσβλέπουμε στη συμμετοχή των κατοίκων, όχι μόνο σε επίπεδο γνώμης αλλά και σε επίπεδο δράσης. Τα προβλήματα δεν τα λύνει μόνη της μια δημοτική Αρχή. Δεν είμαι της λογικής: «τα παράπονα στον Δήμαρχο».

Με τον Δήμαρχο συζητάμε και λύνουμε από κοινού τα προβλήματα που έχει ο τόπος. Θέλουμε συμμετοχή, να μην έχουμε έλλειμμα δημοκρατίας και λειτουργίας. Αυτό σημαίνει συμμετοχή και έλεγχος. Θέλουμε μια ανθρώπινη πόλη που να έλκει τον δημότη να μπορεί να κυκλοφορεί μέσα σε αυτήν και να ζει μέσα σε αυτήν. Να μην κλείνεται μέσα στο σπίτι και να στέλνει απλά το παιδί στο σχολείο και να μην έχει άλλη συμμετοχή.

Θέλουμε μια σύγχρονη πόλη, μια μοντέρνα, καθαρή, οικολογική. Θέλουμε να πείσουμε τους κατοίκους για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Να είναι μια σύγχρονη πόλη. Και σίγουρα αυτά δεν γίνονται αυτά σε 4 χρόνια. Κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν άμεσα. Για κάποια άλλα έργα θα βάλουμε τις βάσεις για να γίνουν στα επόμενα χρόνια».

Που θα στηριχθεί η όλη προσπάθεια σας; Ο συνδυασμός στηρίζεται από την κυβέρνηση ή από κάποιο κόμμα;

«Και εδώ έχω τις ενστάσεις μου. Όλοι οι συνάδελφοι μου που μιλάνε για ανεξάρτητη και ακομάτιστη αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι αυτά είναι χάντρες για ιθαγενείς. Όλοι στη ζωή μας έχουμε ιδεολογικές αρχές και κομματικές προτιμήσεις. Εγώ λοιπόν δεν είμαι υπέρ της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδοίκησης αλλά υπέρ της πολυκομματικής αυτοδιοίκησης. Στον δικό μας συνδυασμό είμαστε πολυκομματικοί και από όλους τους χώρους. Τα προβλήματα ενός τόπου είναι κοινά όπως και οι λύσεις ενός τόπου. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα γιατί μιλάω για πολυκομματικότητα.

Στα οκτώ χρόνια που λειτουργεί ο καλιλικρατικός Δήμος Πεντέλης χρειάστηκε 2-3 φορές να πάρουμε πολιτική απόφαση. Ο καθένας έπρεπε να επικαλεστεί τις ιδεολογικές αρχές και την κομματική του ταυτότητα. Όποιοι από εμάς είχαμε.

Στο δικό μας δημοτικό συμβούλιο εύκολα προκαλώ και τους υπόλοιπους συναδέλφους μου να πουν πως δεν έχουν κομματική ταυτότητα. Δυστυχώς είμαστε γνωστοί όλοι… Χρειάστηκε σε αυτές τις δυο τρεις φορές να ακολουθήσουμε τις κομματικές μας ιδεολογίες και δεν είναι κακό να διαφωνήσουμε. Στο υπόλοιπο κομμάτι δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα διαφωνίας, είτε είσαι αντιπολίτευση, είτε είσαι συμπολίτευση. Αν θες να προχωρήσεις πρέπει να μιλάς με όλους.

Αν αυτό το καθιερώσεις, τότε συμμετέχουν όλοι και στη λογική επίλυση του προβλήματος. Φεύγουμε από τον παντοδύναμο Δήμαρχο και την αντιπολίτευση που λέει: «τα καταψηφίζω όλα και φεύγω».

Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρίσματα. Όποιος θέλει να μας στηρίξει ας μας στηρίξει, Εμείς θέλουμε την στήριξη των πολιτών στην λύση των προβλημάτων και της καθημερινότητας. Στον δικό μας συνδυασμό, αυτό που λέμε υπερδημοκρατικό τόξο, ήδη βρίσκεται μέσα. Δεν χωράνε μόνο Χρυσή Αυγή και ότι έχει να κάνει με αυτή την κατάσταση».

Λόγω του νέου εκλογικού νομού θα έχετε την ανάγκη συνεργασιών και με άλλες παρατάξεις. Ποια η θέση σας είτε βρεθείτε στον δεύτερο γύρο η όχι.

«Έχουμε πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Αυτή τη στιγμή εφτά συνδυασμοί έχουν πει πως θα κατέβουν στις εκλογές. Ποιοι θα φτάσουν μέχρι την κάλπη είναι ένα άλλο θέμα. Ήδη έχουμε αρχίσει κάποιοι μεταξύ μας και συναντιόμαστε για καφέ.

Μιλάμε. Στην αρχή λίγο πιο ανταγωνιστικά, μετά διευρευνητικά και μετά αρχίζει και οικοδομείται μια σχέση εμπιστοσύνης. Το προηγούμενο σύστημα μας περιχαράκωνε. Εμείς, εσείς κι αυτοί. Εμείς δεν θα κατεβάσουμε τοπικά ψηφοδέλτια ανεξάρτητα από ότι προτείνει ο Κλεισθένης. Αντιθέτως θα πάρουμε μια πρωτοβουλία και με κάποιους συνδυασμούς να πάμε σε κοινά ψηφοδέλτια τοπικών συμβουλίων. Είναι μια πρώτη γραμμή συνεννόησης σε επίπεδο πολιτών. Αν το στήσεις σωστά θα έχεις και μια καλή συμμετοχή. Και γιατί αυτό να μην συμβεί και στο δημοτικό συμβούλιο».

Πάνω σε ποιο πλαίσιο θα επιδιώξετε συνεργασία; Τα κριτήρια σας θα είναι πολιτικά η αυτοδιοικητικά;

«Αυτοδοικητικά. Θα σας πω το κόλπο. Το πρώτο πράγμα είναι να εντοπίσεις τα προβλήματα. Τα βλέπουμε και τα ζούμε. Να μιλήσουμε και συμφωνήσουμε πως πρέπει 5-6 να λυθούν άμεσα και να δούμε πως θα λυθούν τα… 35 που θέλουν βάθος χρόνου.. Για τα άμεσα, αυτά τα προβλήματα που λύνονται ευκολα, θα κάνουμε κάποιες ενέργειες μαζί θα προχωρήσουμε. Για τα πιο μεγάλα έργα, τα έργα υποδομής μπορείς να πας με ένα γενικότερο σχεδιασμό. Πας βημα-βήμα. Μπορούμε να συζητάμε. Όπως υπάρχει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας… Αν είμαι εγώ δήμαρχος, τι μας στοιχίζει να έχουμε ένα καφε με τους υπόλοιπους επικεφαλης μια φορά το μήνα; Θέλουν συνάντηση με πρακτικά; Πρακτικά τότε και για επίσημα. Για έναν καφέ; Έναν καφέ. Δεν είμαστε εχθροί στην πόλη.

Εχθρούς μας έκανε το παλιό σύστημα.. Ήμασταν περιχαρακωμένοι με ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε. Το στοίχημα είναι να έχουμε ένα ενωμένο και δημοκρατικό Δημοτικό Συμβούλιο για να έχουμε και μια ενωμένη πόλη».

Πως κρίνεται την μέχρι τώρα παρουσία της Περιφέρειας Αττικής και αν η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υλοποίησε το μοντέλο διοίκησης και τον σχεδιασμό που προεκλογικά είχε δεσμευτεί;

«Η Περιφέρεια Αττικής βγάζει εκατομμύρια. Χρηματοδοτεί πολλά έργα. Είναι η πιο πλούσια Περιφέρεια της χώρας. Κάνει επενδύσεις. Αυτό που δεν λειτούργησε σωστά είναι η προβολή του έργου της και οι πολιτικές συνθήκες που δεν βοήθησαν την περιφερειακή Αρχή να κάνει το βήμα παραπάνω. Μπορεί να ήταν και λίγο η απειρία. Αλλά θεωρώ πως η Περιφέρεια έχει κάνει έργα».

Σαν άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και ενεργός πολίτης είστε ικανοποιημένος με τη στήριξη της Περιφέρειας στην δρομολόγηση και υλοποίηση των ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο σας;

«Η Περιφέρεια ήταν δίπλα μας. Ο Δήμος δεν ήταν έτοιμος να υποβάλλει πράγματα στην Περιφέρεια. Πρόσφατα έβγαλε μια χρηματοδότηση 4,5 εκ ευρώ. Η Δημοτική Αρχή ήταν τόσο ανίκανη που έβγαλε λάθος τον διαγωνισμό στον αέρα και μας τον ακύρωσαν. Και τώρα ξαναπάμε από την αρχή. Αυτές οι ασφαλτοστρώσεις θέλουν δυο χρόνια. Εμείς δυστυχώς δεν πάμε με ώριμες μελέτες για να διεκδικήσουμε στη συνέχεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments