Καιρός

Καιρός τώρα “Τηλέμαχος”: Χιόνια σε Αθήνα, Κηφισιά, Αττική Οδό – Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα (pics&vids)

Καιρός τώρα “Τηλέμαχος”: Χιόνια σε Αθήνα, Κηφισιά, Αττική Οδό – Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα (pics&vids)
Καιρός τώρα "Τηλέμαχος": Η κακοκαιρία αποχωρεί σταδιακά, έχοντας αφήσει στα λευκά το Λεκανοπέδιο. Χιόνια στην Αθήνα, από την Κηφισιά μέχρι τη Γλυφάδα. Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό. Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη.

Καιρός τώραΤηλέμαχος” : Η κακοκαιρία σκέπασε όλη την Ελλάδα με χιόνι και μάς χάρισε μοναδικές εικόνες.

Οι κάτοικοι στο Λεκανόπεδιο ξύπνησαν το πρωί της Τρίτης (8/1/19) σε ένα ολόλευκο τοπίο.

Καιρός τώρα “Τηλέμαχος” – Αθήνα χιόνια: Δείτε φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες του pagenews.gr

Από νωρίς το πρωί αναγνώστες του pagenews.gr στέλνουν φωτογραφίες από τα χιονισμένα βόρεια προάστια.

Μπορείτε να μας στείλετε και εσείς τις δικές σας στη σελίδα μας στο Facebook ή στο [email protected]

Χιόνι στα Μελίσσια

Τα πάντα λευκά στα Μελίσσια

Ξημέρωμα στην Πεντέλη

Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Ωστόσο η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έφερε και πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα, ειδικά στις μετακινήσεις που από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (8/1/19) διεξάγονταν μετ΄εμποδίων.

Καιρός τώρα “Τηλέμαχος”: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Ενδεικτικός είναι ο αριθμός κλήσεων που δέχτηκε η πυροσβεστική λόγω των έντονων χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής προχώρησαν στη διακομιδή έξι ατόμων σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία (δείτε εδώ τη σχετική ενημέρωση) κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά μεταφοράς ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Καιρός τώρα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Νωρίς το πρωί είχε δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λαμία.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή που επίσης είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Αττική Οδός: Χωρίς προβλήματα οι μετακινήσεις

Η «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε» εφάρμοσε, από κοινού με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, το σχέδιο αποχιονισμού, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών.

Η Εταιρεία κινητοποίησε τον απαραίτητο μηχανισμό προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την έκτακτη αυτή κατάσταση, ανάλογα πάντα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Είκοσι ειδικά μηχανήματα εκχιονισμού, συνοδευόμενα και συνεπικουρούμενα από ειδικό κινητό εξοπλισμό και υποστηριζόμενα από εξειδικευμένο προσωπικό 100 και πλέον ανθρώπων, κάτω από την καθοδήγηση και το συντονισμό του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, εργάστηκαν εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει συνεχώς για την πορεία της κακοκαιρίας και τις διακοπές της κυκλοφορίας.

Χιόνια και θερμοκρασίες πολικές…

Το θερμόμετρο στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε – 21 βαθμούς το πρωί της Τρίτης, καθώς επικράτησε πολύ ισχυρός παγετός σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου σταθμών meteo-ΕΑΑ, σε αρνητικές θερμοκρασίες ο Νέος Καύκασος Φλώρινας (-20,4), τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5).

Καιρός Ελλάδα: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στην Αττική, σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -04 (μείον 04) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο ο καιρός αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία από το μεσημέρι νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

  • Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Στη Χαλκιδική τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Το απόγευμα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -09 (μείον 09) έως 02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία από το μεσημέρι νεφώσεις και από το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες και σε πεδινές περιοχές της Ευβοίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Πελοποννήσου. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι, ορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη, οπού θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τους και στροφή σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια. Στα νότια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αθήνα χιόνια: Θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική

Άμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Πατήστε εδώ για να βρείτε εύκολα θερμαινόμενο (είτε κλιματιζόμενο) χώρο.

Χαλάζι στο Ρέθυμνο

Με μια διαφορετική εικόνα ξύπνησαν σήμερα οι Ρεθυμνιώτες.

Με το θερμόμετρο στους 2 βαθμούς Κελσίου, «έστρωσε» χαλάζι μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Ένας νεκρός στη Ρόδο από αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι

Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης αλλοδαπός σε σπίτι της οδού Αγίων Αναργύρων στη Ρόδο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θάνατο που προήλθε από αναθυμιάσεις καθώς μέσα στο παλιό σπίτι βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Πρόγνωση καιρού: Νέο κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη – Πιο επικίνδυνο από τον “Τηλέμαχο”

Για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται τη Τετάρτη προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε μάλιστα ότι σε κάποιες περιοχές θα είναι πιο επικίνδυνο από τον “Τηλέμαχο”.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται αύριο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επικρατήσει πυκνή χιονόπτωση σε:

  • Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, όπου μέσα στην ημέρα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Έχει εγκλωβιστεί ψύχος στη χώρα και αυτό το φαινόμενο δυσκολεύει την κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Οι πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι δύσκολες πολύ. Θα έχουμε πυκνό χιόνι και μετά θα “γυρίσει” ο καιρός και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις».

Σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη της παρούσας κακοκαιρίας είπε ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο στα υπόλοιπα τμήματα της Αττικής, νότια και κεντρικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σχολεία κλειστά αύριο λόγω της κακοκαιρίας

Μπορεί η χιονόπτωση να έχει σταματήσει, όμως ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία και για αυτό τον λόγο και αύριο, Τετάρτη, θα υπάρχουν κλειστά σχολεία.

Συγκεκριμένα ήδη έχουν ανακοινωθεί από κάποιους δήμους ότι τα σχολεία θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.

Αυτοί είναι:

  • Μαραθώνας

Αναστέλλεται η λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μαραθώνος, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στην περιοχή στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2019.

  • Δήμος Ωρωπού

Κλειστά τα σχολεία και οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

  • Δήμος Διονύσου

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

  • Δήμος Πεντέλης και δήμος Αμαρουσίου

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

  • Καστοριά

Σύμφωνα με την απόφαση 1/2019 του Προέδρου του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.

  • Φλώρινα

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

  • Χαλκίδα

Τα σχολεία λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

  • Δήμος Λαγκαδά

Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

  • Δήμος Βόλβης

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

  • Δήμος Ωραιόκαστρου

Θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφάλειας των παιδιών και του παγετού που επικρατεί ειδικά τις πρωϊνές ώρες, όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

  • Δήμος Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης.

  • Καρδίτσα

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση. Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments