Αθλητισμός

Βασίλης Τσιτσάνης: Το τραγούδι του για τον Παναθηναϊκό – “Εμπρός, εμπρός Παναθηναϊκέ”(vid)

Βασίλης Τσιτσάνης: Το τραγούδι του για τον Παναθηναϊκό – “Εμπρός, εμπρός Παναθηναϊκέ”(vid)
Ο Βασίλης Τσιτσάνης έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα. Μέσα στα δεκάδες τραγούδια που είχε γράψει και τραγουδήσει, ήταν και ένα για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποστήριζε.

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, ο Βασίλης Τσιτσάνης, η ζωή του οποίου ήταν συνυφασμένη για πολλά χρόνια με τον Παναθηναϊκό, έφυγε απ’ τη ζωή σαν σήμερα, τον Ιανουάριο του 1984.

Ο Τρικαλινός μουσικοσυνθέτης… μυήθηκε στη λατρεία του «τριφυλλιού» από τα μέσα της δεκαετίας του 30΄ όπου και μετακόμισε στην Αθήνα από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Σταδιακά, ο Τσιτσάνης ερχόταν κοντά στο σύλλογο, με αποκορύφωμα το τραγούδι που έφτιαξε για τους «πράσινους» τον Δεκέμβρη του 1963.

Με τον Μανώλη Χιώτη στο μπουζούκι και τραγουδιστή τον Μανώλη Αγγελόπουλο, ηχογράφησε το τραγούδι: «Παναθηναϊκέ μοντέρνα μου ομάδα ,που σε λατρεύουν όλοι στην Ελλάδα, εσύ που βγαίνεις κάθε χρόνο νικητής, το καμάρι μας και ο πρωταθλητής.. Εμπρός, εμπρός Παναθηναϊκέ ,να την πάρουμε και σήμερα τη νίκη το πρωτάθλημα κι η δόξα σού ανήκει». Μάλιστα, είχε καλέσει όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού στα γραφεία της Κολούμπια, δωρίζοντας τους το δισκάκι των 45 στροφών.

Το επιστέγασμα της σχέσης του Τσιτσάνη με το «τριφύλλι» ήρθε λίγο αργότερα, όταν η κόρη του Βικτώρια αρραβωνιάστηκε τον τότε άσο της ομάδας, Φραγκίσκο Σούρπη.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αδερφικού φίλου του Βασίλη Τσιτσάνη, Σωτήρη Αλεξίου όπου επισημαίνει «Ο Παναθηναϊκός, πολλές φορές, γιόρταζε τη νίκη στα μπουζούκια του Τσιτσάνη ο οποίος έγινε φίλαθλος της ομάδας όταν η κόρη του Βικτωρία αρραβωνιάστηκε τον Φ. Σούρπη, συμφοιτητή της στην Ιατρική Σχολή». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Τσιτσάνης διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις με τους Μίμη Δομάζο, Αριστείδη Καμάρα, Χρήστο Παπανικολάου αλλά και τον «συνταγματάρχη» Φέρεντς Πούσκας.

Το τραγούδι:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments