Ελλάδα

Κόρινθος: “Αστακός” η πόλη για την κηδεία του Ρομά και την απολογία του δολοφόνου (vid)

Κόρινθος: “Αστακός” η πόλη για την κηδεία του Ρομά και την απολογία του δολοφόνου (vid)
Συγκλονισμένη ολόκληρη η Κόρινθος από το περιστατικό.

Κόρινθος: Το πρωί της Τετάρτης (27/3) στις 9:30 κηδεύεται στα Εξαμίλια ο 52χρονος Ρομά, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός 35χρονου στον Σολωμό Κορινθίας, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει μαζί με ένα ακόμα άτομο κότες από το σπίτι του μετέπειτα δολοφόνου του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 35χρονος πήρε στο κυνήγι τους επίδοξους ληστές και πρόλαβε να πυροβολήσει, σκοτώνοντας έναν 52χρονο, του οποίου το πτώμα εν συνεχεία πέταξε σε λατομείο.

Φωτογραφία Eurokinissi


Παράλληλα, να σημειωθεί ότι την Τρίτη (26/3/19) στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου, έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια από συγκεντρωμένους Ρομά, που περίμεναν τον 35χρονο για να τον λιντσάρουν.

Έγιναν επεισόδια με κατοίκους του Σολωμού, αλλά και με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτίριο, να πέσουν χημικά και να μην μεταχθεί ο 35χρονος εκείνη την ώρα στα δικαστήρια.

Η απολογία του, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (28/3/19) και η αστυνομία, που απέτυχε χθες να κρατήσει μακριά τους αγανακτισμένους Ρομά, έχει εκπονήσει σχέδιο για να μην επαναληφθούν τα χθεσινά.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα των τσιγγάνων, προβληματίζει την αστυνομία καθώς οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως την ημέρα που ο 35χρονος θα μεταβεί στα δικαστήρια θα πρέπει να λάβουν έκτακτα μέτρα καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια και η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο είναι ορατός.

Φωτογραφία Eurokinissi


Σημειώνεται, πως την υπεράσπιση του 35χρονου έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο 35χρονος είναι ένας ήρεμος άνθρωπος  με λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.

Σημείωσε μάλιστα ότι η πράξη του αυτή δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος δε, στην μεταφορά του πτώματος σε λατομείο που βρισκόταν κοντά στο σημείο του εγκλήματος και στο κατά πόσο αυτή η ενέργεια του δράστη θα επιβαρύνει την ποινή του, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια θα κριθεί σε δεύτερο στάδιο, καθώς αυτή την στιγμή το Δικαστήριο και Εισαγγελέας θα εξετάσουν τα αίτια τα οποία όπλισαν το χέρι του δράστη, αλλά και στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος πριν δολοφονήσει τον επίδοξο ληστή.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments