Ελλάδα

Κρήτη Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν γέφυρες στο Ηράκλειο – Νέες καταστροφές στο οδικό δίκτυο (pics&vids) ​

Κρήτη Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν γέφυρες στο Ηράκλειο – Νέες καταστροφές στο οδικό δίκτυο (pics&vids) ​
Κρήτη Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια, κατολισθήσεις και καταστροφές είναι για ακόμη μία φορά το σκηνικό στην Κρήτη.

Κρήτη Κακοκαιρία: Για ακόμη μία φορά η Κρήτη βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής (5/4) και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό προκαλούν ξανά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ιεράπετρας υπήρξαν καταπτώσεις βράχων και τμημάτων λόφων στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, ενώ «φούσκωσε» και ο ποταμός του Στομίου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, υπάρχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Στόμιο ενώ τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Ιεράπετρας έπιασαν δουλειά για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ανοίξουν δρόμους, καθώς έχουν κλείσει οι δίοδοι νερού προς τη θάλασσα.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων του Νομού Ηρακλείου

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται».

Ο κ. Κοκοσάλης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

Στο Δήμου Βιάννου, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο της δημοτικής οδού από Κερατόκαμπο προς ‘Αρβη, της δημοτικής οδού από ‘Αρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα, της γέφυρας στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο και από τα Τέρτσα προς Μύρτος.

Δρόμος «βούλιαξε» κοντά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω καθιζήσεων.

Μέρος του δρόμου «βούλιαξε», περίπου 5 χιλιόμετρα πριν το ΠΑΓΝΗ.

Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.

Κλειστοί δρόμοι στο Δήμο Βιάννου

Έντονα καιρικά πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών. Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

  • Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
  • Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
  • Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
  • Από Τέρτσα προς Μύρτος

Gepostet von Kapetan Nikolas am Samstag, 6. April 2019

Gepostet von Manolis Bitsakakis am Freitag, 5. April 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments