Διεθνή

Παναγία των Παρισίων: Μεγάλη “γκάφα” του Youtube – Συνέδεσε τη φωτιά με τους Δίδυμους Πύργους

Παναγία των Παρισίων: Μεγάλη “γκάφα” του Youtube – Συνέδεσε τη φωτιά με τους Δίδυμους Πύργους
Η... γκάφα του Youtube για την Παναγία των Παρισίων.

Xιλιάδες Παριζιάνοι παρακολουθούσαν συντετριμμένοι τον ιστορικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων να καίγεται το βράδυ της Δευτέρας, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι στράφηκαν YouTube για να ενημερωθούν.

Ωστόσο, οι χρήστες του YouTube παρακολουθώντας τη ζωντανή ροή με την εξέλιξη της καταστροφικής πυρκαγιάς, παρακολούθησαν παράλληλα ένα κείμενο με τη σύνοψη των σχετικών πληροφοριών, το οποίο όμως περιλάμβανε τα άρθρα της Encyclopedia Britannica σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου!

Όπως φαίνεται μάλλον ο αλγόριθμος «μπέρδεψε» τις εικόνες από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων με τα βίντεο από την 11η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Παπαλεξάκη, επίκουρο καθηγητή πληροφορικής και μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside που μελετά την εκμάθηση μηχανών που χρησιμοποιούνται σε παρόμοια συστήματα.

«Όσο χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένες μεθόδους, υπάρχει πάντα πιθανότητα λάθους», είπε στον Guardian.

Αυτό είναι ένα πολύπλευρο πρόβλημα. Δεν εργάζεται μόνο για την ανίχνευση ψευδών ειδήσεων, αλλά για κάτι που σχετίζεται ψευδώς με την 11η Σεπτεμβρίου».

Το YouTube μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι έχει αφαιρέσει τα πάνελ σε live streams της πυρκαγιάς

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Notre Dame. Πέρυσι ξεκινήσαμε τα πάνελ πληροφοριών με συνδέσμους προς πηγές τρίτων όπως η Encyclopaedia Britannica και η Wikipedia για θέματα που υποβάλλονται για παραπληροφόρηση.

Αυτά τα πλαίσια ενεργοποιούνται αλγοριθμικά και τα συστήματά μας κάνουν μερικές φορές λάθος. Απενεργοποιούμε αυτούς τους πίνακες για ζωντανές ροές που σχετίζονται με τη φωτιά» ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments