Καιρός

Καιρός: Δυνατή χαλαζόπτωση έξω από τη Λάρισα (vid)

Καιρός: Δυνατή χαλαζόπτωση έξω από τη Λάρισα (vid)
Ο καιρός παραμένει άστατος και έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Χαλάζι έπεσε στη Λάρισα.

Ο καιρός συνεχίζει τα… παιχνίδια του και παρόλο που βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα θυμίζουν Φθινόπωρο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μεσημέρι της Πέμπτης σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Τερψιθέα και περιοχές στις παρυφές της Λάρισας. Οι εικόνες που μετέδωσε το larissanet.gr, από το ύψος του Μηχανολογικού, όπως επίσης και από την Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων είναι απίστευτες.

Το χαλάζι εμφανίζεται όταν η υγρασία της ατμόσφαιρας συμπυκνώνεται πάνω σε σκόνη ή άλλα κέντρα συμπύκνωσης, τα οποία μπορεί να είναι μικρά έντομα ή κρύσταλλοι πάγου, ενώ η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 0° Κελσίου. Οι μικροί πυρήνες των κόκκων που σχηματίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο μεγαλώνουν γρήγορα, καθώς η τάση των κορεσμένων ατμών πάνω από τον πάγο είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη πάνω από νερό. Οι κόκκοι μπορούν να μεγαλώσουν κι άλλο, καθώς η λανθάνουσα θερμότητα που απελευθερώνεται από την στερεοποίηση του νερού λιώνει το εξωτερικό περίβλημα, κάτι που επιτρέπει τη συνένωση κόκκων μεταξύ τους. Όταν ο χαλαζόκοκκος γίνει αρκετά βαρύς ώστε να μην παρασύρεται απ’ τον άνεμο και να μην μπορεί να συγκρατηθεί από τα ανοδικά ρεύματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των καταιγίδων, πέφτει προς το έδαφος.

Καιρός: Λήξη συναγερμού στην Αττική για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Με νεότερη ενημέρωσή της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τροποποιεί το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα, το δελτίο παραμένει σε ισχύ, όμως για στην Αττική παύει να ισχύει από τις 17:00 το απόγευμα, καθώς ο κύριος πυρήνας έχει περάσει στην Αργολίδα και τον Σαρωνικό με τάση εξασθένησης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, πλην της Αττικής, θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments