Video

Ευρωεκλογές 2019: “Αυτή τη φορά ψηφίζω” από το Μουσικό σχολείο Ξάνθης (vid)

Ευρωεκλογές 2019: “Αυτή τη φορά ψηφίζω” από το Μουσικό σχολείο Ξάνθης (vid)
Το μουσικό σχολείο Ξάνθης ανήκει φέτος στα σχολεία 'Ambassadors' για τις Ευρωεκλογές 2019.
Το Μουσικό Λύκειο Ξάνθης ανήκει φέτος στα σχολεία ‘Ambassadors’ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολικοί Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, διοργανώθηκαν φέτος διάφορες εκδηλώσεις:
  • Ενημέρωση για την ιστορία, τις αξίες, τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια μεταξύ των μαθητών.
  •  Ημερίδα με θέμα “Τι είναι αυτό που το λένε Ευρώπη” με προσκεκλημένο τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου κατά τη διάρκεια της οποίας οι νεαροί μαθητές-ψηφοφόροι αναζήτησαν και πήραν απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωβουλής και τη διαδικασία των εκλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  •  Προσομοίωση διαδικασίας κοινοβουλευτικού έργου κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές προχώρησαν σε πράξη νομοθέτησης για θέματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά και που απασχολούν τους ίδιους όπως εργασιακό, προσφυγικό, περιβάλλον, ασφάλεια στο διαδίκτυο, ανοχή στη διαφορετικότητα κτλ. μετά από αντίστοιχη επιχειρηματολογία και ψηφοφορία.

Επιπλέον, ενόψει εκλογών, οι μαθητές συμμετέχοντας στην καμπάνια This time I’m voting – Αυτή τη φορά ψηφίζω , δημιούργησαν ένα βιντεάκι προτρέποντας τους συμμαθητές τους αλλά και όλους τους πολίτες, νέους και μη, να ψηφίσουν… Σήμερα, που η συμμετοχή στις εκλογές, ειδικά των νέων ανθρώπων, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που ψηφίζουν και οι 17ρηδες δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2002. Με σχολικούς όρους, αυτό σημαίνει πως δικαίωμα ψήφου έχει τόσο η Γ όσο και Β Λυκείου..

Και όπως αναφέρει και η μαθήτρια – πρέσβης του Προγράμματος, Λαμπρινή  : ” Η γενιά μου, πιο φρέσκια και όμορφη από ποτέ, προβληματίζεται, μαθαίνει, ενημερώνεται, αγωνίζεται, στέκεται στα πόδια της και διεκδικεί το φως στο μέλλον της. Η γενιά μου, αυτή την φορά, ψηφίζει. ” Υπεύθυνοι του προγράμματος οι Εκπαιδευτικοί: Λευτέρης Οικονόμου, Παναγιώτης Κουτάκης. Μαθήτριες – Πρέσβεις: Ιωάννα Κουτάκη, Χρυσάνθη Καλέτσιου, Λαμπρινή Σούλα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments