Πολιτισμός

Υακίνθεια 2019: Ένα μοναδικό τριήμερο στα Ανώγεια

Υακίνθεια 2019: Ένα μοναδικό τριήμερο στα Ανώγεια
Υακίνθεια 2019: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μιχάλη Σταυρακάκη, πλούσιες σε μουσική και τραγούδι.

Υακίνθεια 2019: Το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου (26, 27 και 28) όσοι ανηφορίσουν στον Άγιο Υάκινθο, έξω από τα Ανώγεια, θα ζήσουν ένα τριήμερο γεμάτο πολιτισμό και συγκινήσεις, στο πλαίσιο των Υακινθείων 2019. Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τριήμερο που θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Τα φετινά Υακίνθεια είναι αφιερωμένα στον μεγάλο ευεργέτη Μιχάλη Σταυρακάκη, ιδρυτή και χρηματοδότη του θρυλικού -πλέον- Γυμνασίου Ανωγείων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

  • Παρασκευή 26 Ιουλίου – ώρα 9.00μ.μ.

Θα μιλήσει για τον ευεργέτη ο καθηγητης Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Σταμπολίδης. Ο “Ρολιός”, ο Σπύρος Πλουσής, θ’ ανοίξει με το παραδοσιακό χιούμορ των Ανωγείων με παλιά και καινούργια πρόσωπα.

Στη λύρα: Ο Λευτέρης Καλλέργης. Θα τραγουδήσουν: Βασίλης Λέκκας, Θοδωρής Κοτονιάς, Μόρφω Τσαϊρέλη, Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, Λουδοβίκος των Ανωγείων. Η Ιταλίδα γλύπτρια Laura Izizzi ξεκινά να δημιουργεί την προτομή του ευεργέτη στον χώρο του θεάτρου. Ο γνωστός σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα με τη ζωή του ευεργέτη, που θα προβάλλεται τις τρεις ημέρες των γιορτών.

  • Σάββατο 27 Ιουλίου  ώρα 9.00μ.μ.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας θα μιλήσει για τη “γνώση”. Ο ηθοποιός Μιχάλης Σφακιανάκης σκηνοθετεί και υποδύεται τη ζωή του ευεργέτη μέσα από την αυτοβιογραφία του. Στη συνέχεια θα παίξουν: Ψαραντώνης, Ψαρογιώργης, Μιχάλης Σταυρακάκης (Τατάκης), Νίκη Ξυλούρη και η Μαρίνα Δακανάλη.

  • Κυριακή 28 Ιουλίου  ώρα 9.00μ.μ.

Ο αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος στο πιάνο και η Νεκταρία Καραντζή στο τραγούδι. “Η Αρετούσα θέλει να χορέψει” στο μονόπρακτο της Μάρως Βαμβουνάκη με την Κατερίνα Βρέντζου στον ρόλο της Αρετούσας σε σκηνοθεσία Παύλου Μιχελάκη. Ακολουθεί η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ολοκληρώνεται η προτομή του Μιχάλη Σταυρακάκη από τη γλύπτρια Laura Izizzi.

Παράλληλες δράσεις:

  • Η έκθεση των προϊόντων του Ψηλορείτη.
  • Το τσάι του Γιώργου Σαλούστρου.
  • Το καζάνι της ρακής.
  • Το καφενείο.
  • Και τριάντα χαρταετοί στον ουρανό του Υακίνθου.

Όλες οι εκδηλώσεις χωρίς εισιτήριο, και καλού κακού πάρτε και μια ζακέτα. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments