Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τεράστιες οι αλλαγές μέσα σε έναν χρόνο

Ολυμπιακός: Τεράστιες οι αλλαγές μέσα σε έναν χρόνο
Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα σε μόλις έναν χρόνο έχουν δει να αλλάζει άρδην το ρόστερ τους, αλλά και να αποχωρεί ένας προπονητής κι ένας παράγοντας του συλλόγου.

Ολυμπιακός: Εδώ και αρκετά χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μια από τις ομάδες οι οποίες δεν είχαν ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές τόσο στο ρόστερ όσο και στον πάγκο τους. Βλέπετε, οι επιτυχίες των Πειραιωτών εντός αλλά και εκτός των συνόρων, δηλαδή οι τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς Final Four μέσα σε έξι χρόνια, βασίζονταν κυρίως στην ομοιογένεια της ομάδας. Εξάλλου, οι επιτυχημένες πορείες είχαν δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη στο προπονητικό τιμ, αλλά και σε έναν κορμό παικτών που αποτέλεσε τη βάση τους, με πρωταγωνιστές κυρίως τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού. Οι προσθαφαιρέσεις κάθε σεζόν ήταν μικρές, για να μη χαλάσει όλη αυτή η «χημεία» που είχε δημιουργηθεί.

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο και ύστερα από το τέλος της σεζόν 2017-2018, στην οποία ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός από το Final Four του Βελιγραδίου, χάνοντας και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο (από την ΑΕΚ) στην Ελλάδα, τα δεδομένα άλλαξαν. Οι διοικούντες την ομάδα αποφάσισαν να αλλάξουν πλεύση και να προχωρήσουν σε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Είτε γιατί αισθάνθηκαν πως υπήρχε εφησυχασμός από ορισμένους, είτε επειδή θεώρησαν πως η ομάδα θα έπρεπε να περάσει σε μία νέα εποχή, έχοντας φρέσκο αέρα.

Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι πάρθηκε η απόφαση να ολοκληρωθεί η συνεργασία των «ερυθρολεύκων» με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος βρισκόταν για 3,5 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να τον αντικαθιστά. Παράλληλα, επήλθε ολικό λίφτινγκ στο τεχνικό-τιμ, καθώς δεν επιβίωσε κανένας, ούτε καν ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος ήταν μία… ζωή στο μεγάλο λιμάνι. Τα δύο τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως έχουν αλλάξει όλοι οι ξένοι, με τον μόνο που έχει επιβιώσει να είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες, ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποχώρησε πρόσφατα μετά από οκτώ χρόνια, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετά από μια πενταετία με προορισμό τον Παναθηναϊκό, ενώ την πόρτα της εξόδου είδαν και οι Γιώργος Μπόγρης και Βασίλης Τολιόπουλος. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την αποχώρηση του Γενικού Διευθυντή της ομάδας, Χρήστου Σταυρόπουλου, ο οποίος ήταν στον Ολυμπιακό για 19 χρόνια.

Αναλυτικά οι αποχωρήσεις από τον Ολυμπιακό σε αυτόν τον ένα χρόνο

Διοίκηση: Χρήστος Σταυρόπουλος (Αρμάνι Μιλάνο)

Προπονητές: Γιάννης Σφαιρόπουλος (Μακάμπι), Μίλαν Τόμιτς (Ερυθρός Αστέρας), Βασίλης Γεραγωτέλλης (Μακάμπι), Βαγγέλης Κουτσουκέρας

Παίκτες: Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ούνικς), Μπράιαν Ρόμπερτς (Μάλαγα), Βασίλης Τολιόπουλος (ΑΕΚ), Γιάνις Στρέλνιεκς (ΤΣΣΚΑ), Μπόμπι Μπράουν, Κάιλ Γουίλτζερ (Μάλαγα), Κιμ Τιλί (Μονακό), Γιώργος Μπόγρης (Προμηθέας), Τζαμέλ ΜακΚλίν (Κουμπάν), Χόλις Τόμπσον, Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα (Χίμκι), Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (Γιούτα), Ζεκ ΛεΝτέι (Ζαλγκίρις), Μπριάντε Γουέμπερ, Γουίλ Τσέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments