Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Μαίνεται η πυρκαγιά στα Καλάβρυτα – Οριοθετήθηκε στα Κύθηρα

Φωτιά τώρα: Μαίνεται η πυρκαγιά στα Καλάβρυτα – Οριοθετήθηκε στα Κύθηρα
Φωτιά τώρα: Η πυροσβεστική συνεχίζει τη "μάχη" για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μουρίκι Καλαβρύτων, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της. Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κύθηρα, αποχώρησαν προσωρινά τα εναέρια μέσα.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στο Μουρίκι Καλαβρύτων, όπως ανέφερε η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μαζί με τρεις πεζοπόρες ομάδες των 15 πυροσβεστών. Παράλληλα, στη “μάχη” για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν “ριχτεί” δύο “Καναντέρ”, δύο “Πεζετέλ” και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής συναντούν αρκετές δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής, που καθιστά δύσβατη την πρόσβαση σε ορισμένα σημεία.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κύθηρα – Υπό μερικό έλεγχο στη Νέα Κίο

Έπειτα από αρκετές ώρες προσπαθειών, η Πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση της Παλαιόπολης Κυθήρων. Μάλιστα, τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει προσωρινά από την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους 40 πυροσβέστες και 19 οχήματα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις 8 το πρωί, στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς μπήκαν και εναέρια μέσα, με 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, και πλέον η εικόνα είναι καλύτερη. Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Για μία ακόμη ημέρα (Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019) προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments