Ελλάδα

Φωτιά τώρα Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Πλαταμώνα

Φωτιά τώρα Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Πλαταμώνα
Φωτιά τώρα Χανιά: Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Πλαταμώνα Χανίων.

Φωτιά τώρα Χανιά: Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στα Χανιά, καθώς το πρωί της Παρασκευής (13/9) ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Πλαταμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Πλαταμώνα. Άμεσα στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα: 6 οχήματα με 23 άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρου.

Ωστόσο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή ελικοπτέρου, το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) η Κρήτη είναι στο… πορτοκαλί, δηλαδή στην κατηγορία κινδύνου 4. Μάλιστα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Φωτιά και στη Χίο

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων στη Χίο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο με επτά πυροσβέστες, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments