Ελλάδα

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Φυλή: Οι πυροσβεστήρες και η απίθανη κρυψώνα του ληστή

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Φυλή: Οι πυροσβεστήρες και η απίθανη κρυψώνα του ληστή
Κινηματογραφική καταδίωξη στη Φυλή: Επειδή δεν χωρούσε στην καμπίνα του οχήματος, αποφασίστηκε να «καθίσει» αγκαλιά με το χρηματοκιβώτιο στο χώρο αποσκευών του οχήματος, όπου και βρέθηκε τελικά από τους Αστυνομικούς.

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Φυλή: «Κινηματογραφική» ήταν η καταδίωξη που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ στη συμμορία που ληστεύει επιχειρήσεις και αρπάζει χρηματοκιβώτιο σε Αττική και Κορινθία. Η καταδίωξη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Φυλής  και όσο απίστευτο και αν φαίνεται, οι αστυνομικοί βρήκαν στο πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου, έναν από τους κακοποιούς της συμμορίας… να κρατά αγκαλιά του ένα χρηματοκιβώτιο με 13.000 ευρώ και να τους χαμογελά.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί καταδίωκαν την συμμορία στην περιοχή του Ασπροπύργου. Μόλις  οι 4 κακοποιοί αντελήφθησαν πως δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό καθώς  το όχημα τους είχε ακινητοποιηθεί σ’ ένα πρανές του δρόμου λόγω της ταχύτητας που είχαν αναπτύξει,  εγκατέλειψαν το 5ο μέλος της συμμορίας στο χώρο αποσκευών και διέφυγαν πεζοί από την περιοχή για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Δεν χωρούσε και τον παράτησαν

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο άφησαν τον 31χρονο συνεργό τους στο πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου και η απάντηση είναι τραγελαφική: Επειδή δεν χωρούσε στην καμπίνα του οχήματος, αποφασίστηκε να «καθίσει» αγκαλιά με το χρηματοκιβώτιο στο χώρο αποσκευών του οχήματος, όπου και βρέθηκε τελικά από τους Αστυνομικούς.

Η δράση της συμμορίας

Η συγκεκριμένη συμμορία αποτελεί συνέχεια της περιβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων που είχε εξαρθρωθεί το 2017 από την Ασφάλεια Αττικής. Την περασμένη Πέμπτη, οι κακοποιοί  έφτασαν μέχρι τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Κορίνθου στο Σπαθοβούνι, και αφού απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο του βενζινάδικου, του άρπαξαν όσο χρήματα είχε στο ταμείο, του πήραν και το μικρό μεταλλικό κουτί που περιείχε 13.000 ευρώ και διέφυγαν από την περιοχή, με κατεύθυνση την Αθήνα.

Στη συνέχεια, στα όρια του Νομού Κορινθίας με το Νομό Αττικής, οι άπληστοι κακοποιοί λήστεψαν κι άλλο ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με τους τέσσερις επιβάτες να κινείται στο ύψος του Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η άγρια καταδίωξη, στην οποία συμμετείχαν οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ και οι άνδρες της ΟΠΚΕ.

Ψέκαζαν τους αστυνομικούς με πυροσβεστήρες

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην περιοχή της Φυλής, οι κακοποιοί «ψέκαζαν» με πυροσβεστήρες τους Αστυνομικούς με σκοπό να τους τυφλώσουν για να τους ξεφύγουν. Τελικά οι αστυνομικοί όχι μόνο κατάφεραν να αποφύγουν το «νέφος» του πυροσβεστήρα, αλλά και να στριμώξουν τους κακοποιούς, οι όποιοι εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με το συνεργό τους στο χώρο αποσκευών… αγκαλιά με το χρηματοκιβώτιο.

Η μέθοδος του πυροσβεστήρα

Το κόλπο των κακοποιών με τον πυροσβεστήρα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.  Την συγκεκριμένη μέθοδο άρχισαν να την χρησιμοποιούν οι κακοποιοί πριν από περίπου 6 μήνες, κυρίως στα Δυτικά Προάστια τις Αττικής, προκειμένου να ξεφεύγουν από τις καταδιώξεις των Αστυνομικών. Την μέθοδο αυτή οι μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ πρωτοσυνάντησαν στην Δυτική Αττική κατά τη διάρκεια καταδίωξης συμμορίας Ρομά, οι οποίοι «ψέκασαν» στο Μενίδι  τους αστυνομικούς με πυροσβεστήρα με αποτέλεσμα ο ένας οδηγός της μηχανής που προπορευόταν στην καταδίωξη να κινδυνεύσει να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον τρεις Αστυνομικοί τις ΔΙΑΣ έχουν τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά, λόγω του «ψεκασμού» με πυροσβεστήρα κατά την διάρκεια καταδίωξης, καθώς ανατράπηκαν η μηχανές που επέβαιναν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments