Πολιτισμός

Grammy 2020: Η ράπερ Lizzo πρώτη με 8 υποψηφιότητες

Grammy 2020: Η ράπερ Lizzo πρώτη με 8 υποψηφιότητες
Grammy 2020: Η τελετή απονομής για τα 62α Βραβεία Grammy θα πραγματοποιηθεί στο Staples Center του Λος Άντζελες, στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Grammy 2020: Η Aμερικανίδα τραγουδίστρια Lizzo έρχεται πρώτη με οκτώ υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy, τις σημαντικότερες διακρίσεις της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η ενδιαφέρουσα ποπ καλλιτέχνης, ηλικίας 31 ετών, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Μελίσα Βίβιαν Τζέφερσον, προηγείται των δύο άλλων αποκαλύψεων της χρονιάς, της 17χρονης alt-pop τραγουδίστριας Billie Eilish και του 20χρονου ράπερ Lil Nas X, με έξι υποψηφιότητες ο καθένας. Lizzo, Eilish και Lil Nas X είναι επίσης τα φαβορί στις μεγάλες κατηγορίες του θεσμού, την “Ηχογράφηση της Χρονιάς” και το “Άλμπουμ της Χρονιάς”.

Η Alicia Keys αναλαμβάνει την παρουσίαση της μεγάλης βραδιάς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ αποτελεί την τρίτη γυναίκα και πρώτη γυναίκα μουσικό που παρουσιάζει την τελετή απονομής δυο φορές. Σε αντίθεση την προηγούμενη απονομή, φέτος οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν σε μια χρονική στιγμή που η Recording Academy έχει καταφέρει να κρατηθεί μακριά από «σκάνδαλα».

Να σημειωθεί πως πέρυσι είχε ξεσπάσει έντονη διαμάχη μετά από σχόλιο του πρώην προέδρου Neil Portnow πως οι γυναίκες «πρέπει να βγουν μπροστά» με τον οργανισμό να ανακοινώνει σημαντικές αλλαγές. Έτσι, παρόλο που σε μερικές από τις βασικότερες κατηγορίες νίκησαν γυναίκες, οι προαναγγελθείσες αλλαγές δεν έγιναν αισθητές με αποτέλεσμα πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και η Beyoncé αλλά και η Ariana Grande να μην παραστούν την τελετή απονομής, παρόλο που κέρδισαν βραβεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments