Ελλάδα

Κλειστά σχολεία την Δευτέρα – Δείτε σε ποιες περιοχές

Κλειστά σχολεία την Δευτέρα – Δείτε σε ποιες περιοχές
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία που έχει χτυπήσει την χώρα μας έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά κάποια σχολεία.  Συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα [25/11] θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στη Θάσο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που αναμένονται. Η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αποφασίστηκε από τον δήμαρχο του νησιού καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Κλειστά σχολεία και στη Θεσσαλονίκη

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στο δήμο Αριστοτέλη, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η περιοχή από τα ξημερώματα της Παρασκευής και της επικείμενης σφοδρής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Η απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας των μαθητών. Θα ακολουθήσει και επίσημη ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του δήμου.

Στην Αγία Βαρβάρα ότι όλα τα σχολεία του Δήμου θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί. Το ίδιο θα γίνει στον Κορυδαλλό, ενώ από τις 10 το πρωί θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε Πετρούπολη και Καισαριανή. Για λόγους πρόληψης, τα σχολεία του Δήμου Αλίμου αύριο Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 θα ανοίξουν στις 10 το πρωί, κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δήμου. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά, συστήνουμε όμως στους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά τους πριν τις 10 το πρωί. Μετά τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου τα σχολεία του Δήμου Βύρωνα, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης έδωσε εντολή μέχρι τις 10 το πρωί να μην ανοίξουν τα σχολεία αφού τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και πριν τις 10 θα υπάρξει νεότερη ειδοποίηση για το αν θα παραμείνουν κλειστά ή αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία.

Κλειστά σχολεία και στην Κατερίνη

Με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης ΣΕ ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης (Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων) θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Δεν αποκλείεται να βγουν νεότερες ανακοινώσεις για το κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments