Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα: Θάνατος 36χρονης ΑμεΑ από πνιγμό [vid]

Αγία Βαρβάρα: Θάνατος 36χρονης ΑμεΑ από πνιγμό [vid]
Αγία Βαρβάρα: «Είμαστε ξεχασμένοι από Θεό και άνθρωπο. Στις 31/12 φεύγει το επικουρικό προσωπικό, δεν υπάρχει παράταση. Θα κλείσουν όλα τα θεραπευτήρια. Δεν έχουμε προσωπικό» κατέληξε.

Αγία Βαρβάρα: Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Κώστας Μπάζος, μετά τον θάνατο 36χρονης ΑμεΑ από πνιγμό. Κατά τη διάρκεια του φαγητού η 37χρονη που έπασχε από βαριάς μορφής αυτισμό και έτρωγε πάντα αλεσμένο φαγητό, πήρε κομμάτια κρέας από φαγητό άλλου ασθενή και πνίγηκε. Αμέσως οι νοσηλευτές έσπευσαν να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά.

«Έτρωγε αλεσμένο φαγητό η κοπέλα, διέλαθε την προσοχή των νοσηλευτριών που πήγαν να ταΐσουν τα υπόλοιπα παιδιά, πήρε ένα κομμάτι κρέας, το κατάπιε και πέθανε. Δεν υπάρχουν γιατροί το Σαββατοκύριακο. Είναι ελάχιστο το προσωπικό, δεν έχουμε καν γιατρούς, είναι με συμβάσεις» τόνισε ο Κώστας Μπάζος στο Open TV. «Είμαστε ξεχασμένοι από Θεό και άνθρωπο. Στις 31/12 φεύγει το επικουρικό προσωπικό, δεν υπάρχει παράταση. Θα κλείσουν όλα τα θεραπευτήρια. Δεν έχουμε προσωπικό» κατέληξε.

Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε:

«Εδώ είναι 155 περιθαλπόμενοι και δεν υπάρχει γιατρός, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό. Εάν καθήλωναν τη γυναίκα αυτή (σ.σ.: καθηλωμένη στο κρεβάτι με ιμάντες), όταν τάιζαν τις άλλες, θα ζούσε τώρα. Ήταν δύο νοσηλεύτριες για 9 περιστατικά, που θέλουν ατομική προσοχή. Πήγαν σε άλλα δωμάτια να ταΐσουν άλλους ασθενείς και το κορίτσι πήγε σε άλλο δωμάτιο και πήρε ένα κομμάτι κρέας και πνίγηκε. Δεν υπάρχει γιατρός και ο ιδιώτης που έρχεται κάποιες φορές την εβδομάδα δεν μπορεί καν να κάνει συνταγογράφηση, καθώς ξεπερνάει το πλαφόν του ιδιωτικού του ιατρείου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments