Ελλάδα

Που χιονίζει τώρα: Ασταμάτητος ο «Ηφαιστίων» – Δείτε LIVE εικόνα

Που χιονίζει τώρα: Ασταμάτητος ο «Ηφαιστίων» – Δείτε LIVE εικόνα
Που χιονίζει τώρα: Η εκτεταμένη κακοκαιρία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, σε Αττική, Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη.

Που χιονίζει τώρα: Δεν αστειεύεται το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ηφαιστίων» που σαρώνει τη χώρα. Εδώ και αρκετές ώρες πολλά περιοχές της Ελλάδας ντύθηκαν στα «λευκά». Μάλιστα σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις χιόνια αναμένονται να πέσουν σήμερα και στην Αθήνα. Η εκτεταμένη κακοκαιρία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, σε Αττική, Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη, με χιόνια, βροχές, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις σε δρόμους.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, αναμένεται περιορισμός των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν πάντως τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Παράλληλα, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα δέκα μποφόρ.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα στον Υμηττό και την περιφερειακή Πεντέλης

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού, ενώ το ίδιο συνέβη νωρίτερα και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία (από το ύψος του εστιατορίου “Θέα), καθώς και από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 27ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε Άνδρο και Τήνο – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Αττική και Βοιωτία

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα δύο νησιά που από σήμερα το πρωί είχε διακοπεί λόγω βλαβών στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. «Πριν από λίγη ώρα, με τη λειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ στην Άνδρο, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί αλλά και στην Τήνο. Μεμονωμένες τοπικές βλάβες που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο και των δύο νησιών από τους ισχυρούς ανέμους, αποκαθίστανται σταδιακά από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκονται επί ποδός και εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Αττική και Βοιωτία

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Αττική και Βοιωτία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα στο δίκτυο εντοπίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα στη Βοιωτία, στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι, Δομβραίνα, Ελλοπία και Λεοντάρι. Στην Αττική, παρουσιάζονται μεμονωμένα προβλήματα σε γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, της Πεντέλης και του Ασπρόπυργου.

Στην ιστοσελίδα του forecastweather υπάρχουν σύνδεσμοι για να παρακολουθήσει κανείς live τον καιρό και άρα και τη χιονόπτωση -όπου χιονίζει βέβαια αυτή την ώρα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά, εδώ:

Αττική

Στερεά Ελλάδα

  • Αγόριανη κάμερα 1 ΕΔΩ
  • Αγόριανη κάμερα 2 ΕΔΩ
  • Αράχωβα 1 ΕΔΩ
  • Αράχωβα 2 ΕΔΩ
  • Ορεινή Νυαπακτία ΕΔΩ
  • Καρπενήσι ΕΔΩ

Θεσσαλία

Μακεδονία

  • ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΔΩ
  • ΝΥΜΦΑΙΟ ΕΔΩ
  • ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΔΩ
  • ΣΑΜΑΡΙΝΑ 2 ΕΔΩ
  • ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΔΩ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Live κάμερες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα livecameras.gr όπου σας μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα για να δείτε ζωντανά πού παρατηρούνται χιονοπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments