Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χαφτάρ: Ολοκληρώθηκαν σε θερμό κλίμα οι συζητήσεις για τη Λιβύη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χαφτάρ: Ολοκληρώθηκαν σε θερμό κλίμα οι συζητήσεις για τη Λιβύη
Συνάντηση Μητσοτάκη - Χαφτάρ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον στρατάρχη Χάφταρ, στο γραφείο του στη Βουλή.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χαφτάρ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Λίβυο στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, στο πρωθυπουργικό τουγραφείο στη Βουλή. «Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Χάφταρ προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η συνάντηση ξεκίνησε γύρω στις 13:15 και δεν έγιναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους ενώ διήρκεσε τουλάχιστον 40 λεπτά.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Λίβυου στρατάρχη με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπου στη συνομιλία που διήρκεσε τουλάχιστον 90 λεπτά, εκφράστηκε η πρόθεση της Ελλάδας για στήριξη της Λιβύη την επόμενη μέρα του εμφυλίου.

“Είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον στρατάρχη Χαφτάρ για όλα τα θέματα. Την κατάσταση στη Λιβύη, την διάσκεψη στο Βερολίνο και την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε κατάπαυση πυρός, απομάκρυνση των μισθοφόρων κι ακύρωση των παράνομων μνημονίων. Το ευτυχές είναι ότι ο Χαφτάρ συμφώνησε σε όλα τα παραπάνω. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων” ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Παράλληλα, σημειώνεται πως σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση η πλευρά του Χαφτάρ συμφώνησε με την ακυρότητα των δύο μνημονίων που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης και είναι ένα ζήτημα που ο Χαλίφα Χαφτάρ θα θέσει στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε εν τω μεταξύ και τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι «κακώς δεν προσκληθήκαμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ALPHA το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments