Ελλάδα

Συλλήψεις και πρόστιμα σε καντίνες: Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι παρεμπορίου

Συλλήψεις και πρόστιμα σε καντίνες: Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι παρεμπορίου
Συλλήψεις και πρόστιμα σε καντίνες: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.900 ευρώ, για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας, αλλά και δεκάδες είδη παρεμπορίου.

Συλλήψεις και πρόστιμα σε καντίνες: Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις, αύξηση κατά 106% σε σχέση με την εβδομάδα που προηγήθηκε. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες είδη παραεμπορίου (1.102 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α., συνολικού ύψους 31.900 ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις 19/01/2020 σε καντίνες επί των λεωφόρων Πειραιώς και Συγγρού, από μικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή και της Αστυνομίας επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2.500 ευρώ για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, καθώς και έλλειψη ανάρτησης καταλόγου, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για ρευματοκλοπή.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η μάχη κατά του παρεμπορίου με αύξηση ελέγχων 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από το Υπ. Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από τη ΓΓ Εμπορίου κατά το χρονικό διάστημα από 13.01.2020 έως 19.01.2020 πραγματοποιήθηκαν 353 έλεγχοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα καθώς τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Πρόκειται για αύξηση κατά 75% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (06.01.2020 έως 12.01.2020).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments