Αθλητισμός

Ξάνθη: Δεν επιστρέφονται οι βαθμοί αν υπάρξει ποινή υποβιβασμού

Ξάνθη: Δεν επιστρέφονται οι βαθμοί αν υπάρξει ποινή υποβιβασμού
Ξάνθη: Υπάρχει δεδικασμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ομάδα της Football League την περσινή περίοδο

Ξάνθη: Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2020, η εκδίκαση της Ξάνθης για το μετοχολόγιο της αλλά και της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της.  Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος ζήτησαν τον άμεσο υποβιβασμό των Ακριτών, να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα της ομάδας και να επιστραφούν οι βαθμοί στις ομάδες που είχαν απώλειες κόντρα στους Ακρίτες.

Το αίτημα των τριών ΠΑΕ όμως δεν αναμένεται να έχει αντίκρυσμα σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι και σήμερα, αλλά και με βάσει γεγονότα του παρελθόντος. Αν δηλαδή, η Ξάνθη αποβληθεί τελικά από το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιστραφούν οι βαθμοί σε ομάδες που δεν πήραν τους τρεις βαθμούς κόντρα στους Ακρίτες.

Ο λόγος είναι πως υπάρχει δεδικασμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ομάδα της Football League την περσινή περίοδο (2018-19).

Πιο συγκεκριμένα ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε εισηγηθεί από την Παρασκευή 15 Μαρτίου την αποβολή της ομάδας των Σπάτων, καθώς παραβίασε το άρθρο 68 του Ν.2725/99, καλύπτοντας εκπρόθεσμα το μετοχικό της κεφάλαιο, ενώ επιπλέον δεν είχε προχωρήσει σε σύσταση διοικητικού συμβουλίου.

Η έκθεση της ΕΕΑ μεταβιβάσθηκε στη Football League και εκείνη μέσω του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο έγινε δια περιφοράς, συμφώνησε την αποβολή του Αήττητου από το πρωτάθλημα. Μετά την αποβολή του Αήττητου, οι  ομάδες που είχαν χάσει βαθμούς κατέθεσαν ένσταση. Συγκεκριμένα, οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Απόλλων Πόντου, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Απόλλων Λάρισας προσπάθησαν να διεκδικήσουν τους βαθμούς που έχασαν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Όμως η ποινή του υποβιβασμού δεν έχει αναδρομική ισχύ και οι ενστάσεις όλων των ομάδων απορρίφθηκαν. Μάλιστα, ο Απόλλων Λάρισας έκανε έφεση, αλλά ούτε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ άλλαξε την αρχική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι η βαθμολογία της Super League δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα και αν αποφασιστεί ο υποβιβασμός της Ακριτικής ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Football League στις 3 Μαΐου 2019

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (23/12/2018)
  • ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (30/1/2019)
  • ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση της ΠΑΕ Α.Ο ΚΑΣΣΙΟΠΗ κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (24/2/2019)
  • ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (3/3/2019)
  • ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (10/3/2019)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments