Ελλάδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα στις Ένοπλες Δυνάμεις
Κορωνοϊός Ελλάδα: Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι 70χρονος απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, αντιναύαρχος εν αποστρατεία βρίσκεται σε καραντίνα στο Ναυτικό Νοσοκομείο καθώς πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Ο ασθενής σύμφωνα με πληροφορίες εισήχθη χθες στο νοσοκομείο εμπύρετος, όπου και διαπιστώθηκε ότι φέρει τον ιό.

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι ανακοινώθηκαν επτά νέα κρούσματα ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει στη χώρα μας στους 73. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, έξι από τα επτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα του Covid-19, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Το βράδυ του Σαββάτου, ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Από τα κρούσματα, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στην Αττική και ένας στην Εύβοια. Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται ο 66χρονος ασθενής στο νοσοκομείο Πατρών, άλλοι 22 είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ 43 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ελέγχθησαν 363 ύποπτα δείγματα σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Αναλυτικά ελέγχθηκαν: 203 στην Αττική 68 στην Αχαΐα 44 στη Θεσσαλονίκη 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα) 3 στα Ιωάννινα 3 στην Πτολεμαΐδα 3 στο Άργος 2 στα Χανιά 2 στην Κέρκυρα 2 στην Κεφαλλονιά και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments