Διεθνή

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ρεκόρ κρουσμάτων για την πολιτεία

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Ρεκόρ κρουσμάτων για την πολιτεία
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Η Νέα Υόρκη έχει τα περισσότερα κρούσματα από κάθε χώρα στον πλανήτη.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει περισσότερα κρούσματα από την Ισπανία και την Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό στη χώρα αυξήθηκε κατά 1.904 σε 16.672 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε χώρα εκτός των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, τα κρούσματα της νόσου COVID-19 στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 10.000 σε 159.937, φέρνοντας την πολιτεία των ΗΠΑ στην πρώτη θέση μετά την Ισπανία με 153.000 κρούσματα και την Ιταλία με 143.000. Να σημειωθεί πως η Κίνα, όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, έχει καταγράψει περίπου 82.000 κρούσματα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες με 87.000 κρούσματα μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν παγκοσμίως ανήλθε σε 1.536.979, συμπεριλαμβανομένων 346.376 ατόμων που ανάρρωσαν και 93.425 θανάτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Στους 89 οι νεκροί στην Ελλάδα:

Όσον αφορά τη χώρα μας, άλλο ένα θύμα του ιού στην Ελλάδα έγινε γνωστό σήμερα το πρωί. Μια γυναίκα 67 ετών που νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας έχασε τη ζωή της και ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στους 89. Θυμίζουμε ότι μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσoκομείο Αττικόν και είχε προσβληθεί από τον ιό έχασε επίσης την μάχη για τη ζωή.

Νωρίτερα, ακόμη ένας άνθρωπος από την Καστοριά άφησε την τελευταία του πνοή από κορωνοϊό. Πρόκειται για 79χρονο που νοσηλευόταν χωρίς υποκείμενο νόσημα τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία, η ο οποία βρίσκεται σε καραντίνα και όπως έγινε γνωστό στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments