Καιρός

Καιρός: Ρεκόρ ζέστης σε πολλές περιοχές – Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες

Καιρός: Ρεκόρ ζέστης σε πολλές περιοχές – Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες
Καιρός: Οι μετεωρολόγοι μας έχουν προειδοποιήσει για το θερμό Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, όμως σήμερα «έσπασαν» ρεκόρ ζέστης για την εποχή πολλές περιοχές στη χώρα.

Καιρός: Εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι μας έχουν προειδοποιήσει για το θερμό Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, όμως σήμερα Παρασκευή «έσπασαν» ρεκόρ ζέστης για την εποχή πολλές περιοχές στη χώρα. Ο υδράργυρος χτύπησε «κόκκινο» το μεσημέρι όπου έσπασαν τα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για τον μήνα Μάιο σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Δείτε μερικά από τα ρεκόρ ζέστης που καταρρίφθηκαν σήμερα:

  • Σπάρτη 40.7 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)
  • Λιβαδειά 39.9 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
  • Φαλάσαρνα Χανίων 39.8 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
  • Αρφαρά Μεσσηνίας 39.6 C (ρεκόρ 9 ετών λειτουργίας)
  • Μεγαλόπολη 37.8 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)
  • Ψυχικό Αθηνών 37.6 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)
  • Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 37.2 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)
  • Ηγουμενίτσα 35.8 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)
  • Ζαχάρω Ηλείας 35.3 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)
  • Ζαγορά Πηλίου 35.3 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)

«Κάηκαν» στην Σπάρτη

Η υψηλότερη θερμοκρασία για σήμερα Παρασκευή καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 15:45 και ήταν ίση με 40.7 C, ακολούθησε η Κωπαΐδα με 40.6 C, ενώ πολύ κοντά στους 40 βαθμούς έφτασαν και η Λιβαδειά και τα Φαλάσαρνα Χανίων με 39.9 και 39.8 C αντίστοιχα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Τι έγινε στην Αττική

Σε σχέση με την Αττική οι θαλάσσιες αύρες που επικράτησαν τις θερμές ώρες της ημέρας κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία στις παράκτιες περιοχές καθώς μετέφεραν προς αυτές ψυχρότερες αέριες μάζες από τη θάλασσα. Αντίθετα στο εσωτερικό του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν έως 10-12 βαθμούς υψηλότερες, με την απολύτως μέγιστη να σημειώνεται στον σταθμό Παπάγου (38.1 C). Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η μέγιστη θερμοκρασία που κατέγραψαν οι σταθμοί της Αττικής, η μέση διεύθυνση του ανέμου το μεσημέρι της Παρασκευής 15/05 στις παράκτιες περιοχές (γαλάζια βέλη) καθώς οι περιοχές όπου η θερμοκρασία παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (γαλάζιες ελλείψεις).

O καιρός αύριο, 16 Μαΐου 2020, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. kairos-1-12

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments