Ελλάδα

Κορωνοϊός δομές φιλοξενίας: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα

Κορωνοϊός δομές φιλοξενίας: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα
Κορωνοϊός δομές φιλοξενίας: Συνεχίζουν να ισχύουν, μέχρι τις 7 Ιουλίου, τα περιοριστικά μέτρα στις δομές φιλοξενίας Ριτσώνας, Μαλακάσας και Λάρισας, σε μια προσπάθεια των Αρχών να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Την παράταση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών (ΚΥΤ) και στις επιμέρους δομές φιλοξενίας, τα οποία είχαν ληφθεί για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, αποφάσισαν οι Αρχές. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι φορείς προχώρησαν σε παράταση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας όσων διαμένουν στα ΚΥΤ όλης της χώρας. Σημειώνεται, πως η παράταση αφορά και στις δομές φιλοξενίας Ριτσώνας, Μαλακάσας και του Κουτσόχερου Λάρισας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Παρατείνονται με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, μέχρι και τις 5 Ιουλίου, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της χώρας καθώς και στις δομές φιλοξενίας Ριτσώνας, Μαλακάσας και του Κουτσόχερου Λάρισας, με στόχο την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID – 19”.

Υπενθυμίζεται, πως με προηγούμενη απόφαση είχε ανακοινωθεί καραντίνα στη Δομή Φιλοξενίας μεταναστών στο Πολύκαστρο Κιλκίς. “Η Δομή στο Πολύκαστρο θα παραμείνει σε περιορισμό έως τις 17 Ιουνίου με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου. Τέλος, ισχύει, έως και τις 14 του μήνα, o αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή Κρανιδίου Αργολίδας”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση στις 6 Ιουνίου. Βεβαίως, όπως γίνεται κατανοητό από τις νεότερες ανακοινώσεις οι περιορισμοί αυτοί εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι νεοτέρας.

Στα 19 τα νέα κρούσματα σήμερα:

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Από χθες, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 19 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.256. Παράλληλα, οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή αυξήθηκαν στους 190 καθώς μια γυναίκα πέθανε στην Αλεξανδρούπολη.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 19 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.256, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

  • 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών.
  • 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments